Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Μεταξύ Μαρέβας ...Καμμένου.... και του λουριού της μάνας, έγινε νέο PSI.



Ζούμε μέρες ….Σημίτη. Πανηγυρίζουν γιατί ανταλλάχθηκαν στο 100% της ονομαστικής τους αξίας τα ομόλογα που αγοράστηκαν στην δευτερογενή αγορά στο20% της αξίας τους.  

Στο υψηλό ποσοστό του 86,1% ανήλθε το ποσοστό κάλυψης του swap επί του συνόλου των ομολόγων που αφορούσε η ανταλλαγή, αποτυπώνοντας την μεγάλη ανταπόκριση των επενδυτών κατόχων ομολόγων στην πρόσκληση του υπουργείου Οικονομικών και του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους. Η επιτυχημένη ανταλλαγή ομολόγων (swap) ήταν το βασικό θέμα της εισαγωγής του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Συγκεκριμένα, όπως είπε, «ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων, η οποία είχε ξεκινήσει στις 15 Νοεμβρίου. Πρόκειται στην πραγματικότητα για τη δεύτερη επιτυχή έξοδο στις αγορές μετά από αυτήν του Ιουλίου και η οποία στοχεύει στην αναδιαμόρφωση του προφίλ του ελληνικού χρέους ώστε αυτό να καταστεί ευκολότερα διαπραγματεύσιμο στις διεθνείς αγορές».
Πλέον υπάρχουν 5 νέα ομόλογα στο σύστημα με ονομαστική αξία 25,5 δισεκ. και 4,2 δισεκ. που παρέμειναν στα παλαιά 20 ομόλογα του PSI+.
Τα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν στο πλαίσιο του swap θα έχουν τα εξής μεγέθη:
  • Τα νέα ομόλογα λήξεως το 2023 θα είναι συνολικού ποσού 4.344.557.124 ευρώ
  • Τα νέα ομόλογα λήξεως το 2028 θα είναι συνολικού ποσού 5.942.780.424 ευρώ
  • Τα νέα ομόλογα λήξεως το 2033 θα είναι συνολικού ποσού 6.076.215.808 ευρώ
  • Τα νέα ομόλογα λήξεως το 2037 θα είναι συνολικού ποσού 4.797.348.697 ευρώ
  • Τα νέα ομόλογα λήξεως το 2042 θα είναι συνολικού ποσού 4.595.803.336 ευρώ
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, συνέχισε, «επιτεύχθηκαν οι κεντρικοί στόχοι που είχαν τεθεί, όπως:
«Η εξομάλυνση και κανονικοποίηση της αγοράς ομολόγων με την απορρόφηση των μη τυπικών ομολόγων του PSI». Επίσης «έγινε μια σημαντική ένεση ρευστότητας και το ελληνικό χρέος κατέστη πιο ελκυστικό για τους μη μοχλευμένους επενδυτές».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέθεσε μάλιστα τα στοιχεία της ανταλλαγής ομολόγων:
Κατά τη διαδικασία ανταλλάχτηκαν ομόλογα ύψους περίπου 25,5 δισεκατομμυρίων ευρώ από μια ‘δεξαμενή’ 29,6 δισεκατομμυρίων, η εθελοντική, δηλαδή, συμμετοχή δηλαδή άγγιξε το 86,1%

 

Δημόσιο χρέος 25 δις. ευρώ άλλαξε ημερομηνία λήξης




 Κάποιοι συνεχίζουν να θησαυρίζουν .


 

Υποβολιμαίο απο τις αγορές το δημοσίευμα του Bloomberg περί ανάστασης της οικονομίας επί Τσίπρα του κοινωφελούς. Όλοι κάποια στιγμή καίγονται…

To Blooomberg σήμερα με όσα λέει για το θαύμα Τσίπρα εκτίθεται ανεπανόρθωτα, γιατί τα μνημόνια δεν φεύγουν όπως λέει. Είναι διεθνείς συμφωνίες που αντισυνταγματικά έχουν υπογραφεί και που θα ισχύουν στον αιώνα τον άπαντα, ακόμη και αν αποπληρωθούν τα χρέη όλα μετά από 400 χρόνια κατοχής. Αυτό που μπορεί να λεχθεί είναι, πως νέες συμφωνίες μπορεί να υπάρξουν αν δεν καλύπτονται από τα μνημόνια που ήδη έχουν υπογραφεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...