Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Σε λίγο θα τους στέλνουμε και στο Καϊμακτσαλάν για σκι.



Σε τρία ξενοδοχεία του ορεινού όγκου των Γρεβενών φιλοξενούνται 156 λαθρο-πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν με τέσσερα λεωφορεία, προερχόμενοι από την Χίο.
Είναι καταγεγραμμένοι και ενταγμένοι σε πρόγραμμα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) του ΟΗΕ.
Πρόκειται για 71 από τη Συρία, 26 από το Ιράκ, 12 από το Αφγανιστάν, 20 από την Παλαιστίνη, 3 από το Ιράν, 9 από το Κουβέιτ, 2 από τη Σομαλία, 1 από το Σουδάν και 1 από την Γουινέα.
Συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας τα λεωφορεία έφθασαν στα ξενοδοχεία της περιοχής. Σε δύο ξενοδοχεία στην Κρανιά φιλοξενούνται 91, 34 μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο στην Αλατόπετρα και 31 άτομα σε ξενοδοχείο στους Φιλιππαίους. Προς στιγμή δημιουργήθηκε πρόβλημα όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε στους Φιλιππαίους σταμάτησε επτά χλμ. πριν από το ξενοδοχείο, οι λάθρο αρνήθηκαν να συνεχίσουν, κατέβησαν από το λεωφορείο και ξεκίνησαν να περπατούν στο δρόμο που οδηγούσε προς τα Γρεβενά. Μετά από συνεννοήσεις επιβιβάστηκαν εκ νέου στα λεωφορεία και κατευθύνθηκαν στο ξενοδοχείο τους.
Από την πρώτη στιγμή της άφιξης των στο σημείο υπήρξαν κλιμάκια της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Ευάγγελο Σημανδράκο προκειμένου να συνδράμουν στην επίλυση προβλημάτων που τυχόν θα προκύψουν κατά την διάρκεια της επ΄αοριστον «φιλοξενίας».

 Άγρια επεισόδια στη Φυλή: Έφοδος από Γύφτους  στο αστυνομικό τμήμα γιατί πέθανε κρατούμενος γύφτος. Τραυμάτισαν 9 αστυνομικούς (φωτό, βίντεο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...