Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Μα τι παλιοχαμούρης είναι αυτός ο Δήμαρχος;



Η πολιτική των ηλεκτρονικών κατασχέσεων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που κάνει 1.000 κατασχέσεις τη μέρα για χρέη προς την εφορία, βρίσκει ένθερμο μιμητή τη Στάση Βύρωνα.
Οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις διέπονται από ταξική μεροληψία, αποτελούν βίαιο ξεζούμισμα για τους φτωχούς, που δεν μπορούν να γλυτώσουν από την αφαίμαξη της εφορίας, μιας και οι πλούσιοι βρίσκουν τρόπους να ξεγλιστρούν. Η κοινωνική πλειοψηφία, που πάντα πλήρωνε το μάρμαρο για να θησαυρίζουν οι λίγοι, φτωχοποιείται δραματικά και βίαια από τη φορολεηλασία σε βάρος της τα χρόνια των μνημονίων, ενώ τη μαστίζει ήδη η ανεργία, η μείωση μισθών και συντάξεων, η απλήρωτη δουλειά, οι αυξήσεις στις τιμές.
Εντολή για κατασχέσεις σε πάνω από 3.800 τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών έδωσε ο δήμος Βύρωνα, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία. Στο στόχαστρο της δημοτικής αρχής, που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι χρέη από 70 ευρώ και άνω, ενώ ήδη οι κατασχέσεις ξεκίνησαν να γίνονται πράξη. «Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 11/12/17, μετά την ολοκλήρωση των τακτικών θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, πληροφορηθήκαμε με έκπληξη ότι η Διοίκηση του Δήμου, την προηγούμενη Τετάρτη 6/12, προχώρησε σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών χιλιάδων συμπολιτών μας, επικαλούμενη ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς το Δήμο (κλήσεις του Κ.Ο.Κ., συνδέσεις αγωγών αποχέτευσης, τέλη νεκροταφείου, τέλη φύλαξης οστών, δημοτικά τέλη, καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων κ.ά.)» . Οι κατηγορίες των οφειλών σύμφωνα με όσα προφορικά ενημέρωσαν στο δημοτικό συμβούλιο είναι ως εξής: για περίπου 3.600 ανθρώπους μέχρι 1.000 €, με τη συντριπτική πλειοψηφία περίπου 2.500 άνθρωποι να οφείλουν από 70-200 €, ενώ 194 κάτοικοι χρωστούν από 1000-5.000 € και 61 οφειλέτες χρωστούν από 5.000 μέχρι και 146.000
 «Να σημειωθεί ότι οι περισσότερες  οφειλές για τις οποίες έγινε κατάσχεση κυμαίνονται από 70 έως 200 ευρώ, ποσά που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν τη λήψη τέτοιων ακραίων εισπρακτικών μέτρων από την πλευρά της δημοτικής αρχής. Επιπροσθέτως, πολλοί εκ των συμπολιτών μας που φέρονται να οφείλουν στο δήμο, ουδέποτε έλαβαν γνώση της υποτιθέμενης οφειλής τους», προσθέτουν και ζητούν την ανάκληση των κατασχέσεων.

Το κύμα κατασχέσεων οδήγησε σε παραίτηση τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης, Παναγιώτη Κόνσουλα, ο οποίος έγραψε στο facebook ότι: «Ποιότητα Ζωής με 4.000 κατασχετήρια στον Δήμο Βύρωνα εν όψει Χριστουγέννων, στα σπίτια και τους λογαριασμούς ακόμη και άπορων συνδημοτών, δεν «παίζει»...Γεια σας!!!». Πρόσθεσε ότι θα τοποθετηθεί αναλυτικά στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο

Όπως αναφέρουν οι «Πολίτες του Βύρωνα», η γνωστοποίηση του γεγονότος στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου, προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης και κυρίως των κ.κ. Μαυρόπουλου και Τζιορτζιώτη. Ακολούθησε οξύτατη αντιπαράθεση, αντηλλάγησαν βαρύτατες εκφράσεις με ορισμένους αντιδημάρχους -π.χ. Καραγιάννη, Σπυρόπουλο- που υπερασπίστηκαν την πολιτική πρακτική της δημοτικής αρχής, ενώ δεν έλειψαν και αυτοί που επεδίωξαν να ρίξουν τις ευθύνες στις διοικητικές υπηρεσίες του δήμου. Από την Τρίτη το πρωί καταφθάνουν στο Δημαρχείο αγανακτισμένοι πολίτες που διαμαρτύρονται γιατί έχουν κατασχεθεί λογαριασμοί, ακόμα και λογαριασμοί μισθοδοσίας. Ορισμένοι δηλώνουν άγνοια για το χρέος προς το Δήμο, αφού όπως δηλώνουν τα ειδοποιητήρια που έστελνε ο Δήμος πήγαιναν σε λάθος διεύθυνση. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι ότι κατασχέθηκε λογαριασμός σε υπάλληλο του δήμου για χρέος που δεν γνώριζε ότι έχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...