Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Θα γέμιζαν λαθραία ποτά την αγορά.



«Χτύπημα» στο λαθρεμπόριο αλκοόλ από την αστυνομία της Κρήτης μια "ανάσα" πριν κατακλύσει τεράστιο φορτίο επιχειρήσεις ,κάβες και νυχτερινά μαγαζιά του νησιού εν όψει Πρωτοχρονιάς. Συνολικά κατασχέθηκαν 2.793 φιάλες και οι διαφυγόντες φόροι - δασμοί για το Ελληνικό Δημόσιο ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 49.303 ευρώ!
Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν και συγκεκριμένα τρεις άνδρες και μια γυναίκα, ηλικίας 62, 57, 38 και 30 ετών. Ο 62χρονος φέρεται να κινούσε τα νήματα και τρεις ήταν συνεργάτες.
Ο 62χρονος εκμεταλλευόμενος το ειδικό καθεστώς φορολόγησης που εφαρμόζεται στην περιφέρεια της Δωδεκανήσου για την αιθυλική αλκοόλη προέβαινε σε προμήθεια - διακίνηση και διάθεση στην κατανάλωση, χωρίς έγγραφη άδεια της αρμόδιας Τελωνειακής Αρχής. Προμηθεύονταν σε μειωμένες τιμές μεγάλες ποσότητες αλκοολούχων ποτών από επιχειρήσεις πωλήσεως οινοπνευματωδών ποτών που βρίσκονται στο νησί της Ρόδου Ν. Δωδεκανήσου, όπου ισχύει μειωμένος κατά πενήντα τοις εκατό (50%) συντελεστής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) αιθυλικής αλκοόλης.
Πρώτα στηνόταν εικονική πώληση των ποτών σε επιχειρηματίες της Ρόδου και έπειτα τα ποτά μεταφέρονταν με μεταφορική εταιρία στην Κρήτη.
Οι  κατηγορούμενοι μετέφεραν λαθραία ποτά από τη Ρόδο στο Ηράκλειο και οι επιχειρήσεις και κάβες που θα τροφοδοτούσαν βρίσκονταν σε Άγιο Νικόλαο και Νεάπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...