Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Κατάλαβες γιατί κόπτονταν για την αποναρκοθέτηση του Έβρου;



Νέα κύματα λαθρομεταναστών άρχισαν πάλι να παραβιάζουν μαζικά τα σύνορα στον Έβρο και να εισέρχονται παράνομα στη χώρα με τις Αρχές να μην έχουν ιδέα από πού και πως εισέρχονται στην «επικράτεια».
Με τα «σύνορα» να έχουν μόνο θεωρητική έννοια όλη η ελληνο-τουρκική μεθόριος είναι πρακτικά αφύλακτη, με τους λαθρο να εισέρχονται στην ελληνική «επικράτεια» χωρίς κυριολεκτικά κανένα εμπόδιο.
Ο φράχτης του Έβρου έχει καταντήσει ένα ανέκδοτο και κάθε έννοια κυριαρχίας στην εθνικά ευαίσθητη αυτή περιοχή έχει καταρρεύσει.
Όπως αναφέρει το Evros-news.gr εικόνες από την περιοχή του Διδυμοτείχου, επιβεβαιώνουν την πλήρη κατάλυση κάθε κλίματος ασφάλειας στην περιοχή.
Σε  βίντεο που ανάρτησε η ιστοσελίδα δείχνει τα όσα αντίκρισαν εχθές, λίγο έξω από το Διδυμότειχο, οι ιδιοκτήτες αποθήκης όταν πήγαν για κάποια δουλειά.
Βρήκαν εκεί δεκάδες σωσίβια παρατημένα, αλλά και ρούχα βρεγμένα και σκισμένα. Κάτι που ξεκάθαρα δείχνει ότι τα εγκατέλειψαν λαθρομετανάστες, οι οποίοι με την βοήθεια Τούρκων πέρασαν από την τουρκική όχθη του ποταμού Έβρου στην ελληνική και προσωρινά βρήκαν  καταφύγιο στην αποθήκη.
Όπως και να έχει η ανεύρεσή τους λίγη σημασία έχει. Σύμφωνα με τη νέα νομοθετική διάταξη έχουν δικαίωμα να ταξιδέψουν όπου θέλουν στη χώρα, αλλά με την απαγόρευση να την εγκαταλείψουν.
Ο στόχος βέβαια της κυβερνητικής αυτής πολιτικής είναι προφανής και δε χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης.
Αυτό που έχει σημασία πλέον είναι ότι όποιος λαθρο θέλει πλέον μπορεί να μπει στη «χώρα» με όποιο τρόπο θέλει (είτε από τα θαλάσσια είτε από χερσαία σύνορα) και απλά να εγκατασταθεί εδώ.
Πράγματα και καταστάσεις τα οποία θα ήταν αδιανόητα πριν από μερικά χρόνια δυστυχώς όμως έχουν γίνει μια θλιβερή πραγματικότητα σήμερα.
Και ουδείς -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- δείχνει να ασχολείται ή να ανησυχεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...