Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Οι μασκαράδες θέλουν όλους τους Ελληνες ...μασκαράδες



Γιατί να φορέσω μάσκα; Για να προστατευτώ από τους χιλιάδες αρρωστιάρηδες που κουβαλούν αντί πινακίου φακής;
Υποχρεωτική θα είναι από την Τετάρτη (29/07) για όλους η χρήση της μάσκας σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, καταστήματα λιανικής πώλησης, καταστήματα τροφίμων (φούρνοι/κρεοπωλεία), κέντρα αισθητικής και κομμωτήρια. Η μάσκα υπενθυμίζεται ότι είναι υποχρεωτική για όλους και σε σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα ταξί, στα πλοία και τα αεροπλάνα, όπως και στα νοσηλευτικά ιδρύματα και στα διαγνωστικά κέντρα.
 Πρόστιμα ύψους 150 ευρώ θα πληρώνει όποιος δεν συμμορφώνεται με τις νέες οδηγίες προς τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές, οι οποίοι πρέπει υποχρεωτικά πλέον να φορούν προστατευτική μάσκα σε εμπορικά καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες από την Τετάρτη, 29 Ιουλίου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη του ενημέρωση για τον κορονοϊό. Παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση χρήσης μάσκας για τους επιβάτες. Το ίδιο και το πρόστιμο για τη μη χρήση της. Συγκεκριμένα το άρθρο 7 της ΚΥΑ αναφέρει ότι: «Στους χώρους προσέλευσης και αναμονής, καθώς και εντός των οχημάτων και συρμών, το προσωπικό και οι επιβάτες υποχρεούνται να φέρουν μη ιατρική μάσκα προστασίας.
Στην περίπτωση που σε αστικά λεωφορεία υπάρχει διαχωριστικό το οποίο απομονώνει τον οδηγό από τους υπόλοιπους επιβάτες, συστήνεται η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τον οδηγό. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου ισχύει και για τους οδηγούς των μέσων σταθερής τροχιάς και των σιδηροδρομικών οχημάτων, στα οποία απομονώνεται η θέση του οδηγού από τον υπόλοιπο συρμό ή μέσο. Για κάθε παράβαση των διατάξεων του παρόντος, επιβάλλεται με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ».
Για κάθε παράβαση των διατάξεων του παρόντος επιβάλλεται σε κάθε επιβάτη πέραν του ποσοστού της παρ. 1, καθώς και στον οδηγό του οχήματος/συρμού, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, τα πρόστιμα για τους παραβάτες που θα εντοπίζονται να μη φορούν μάσκα είναι τα εξής:
Σούπερ μάρκετ: 150 ευρώ
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: 150 ευρώ
Ταξί: 150 ευρώ (ισχύει για επιβάτες και οδηγούς)
Κομμωτήρια: Aν το κομμωτήριο δεν έχει κατάλογο για τα ραντεβού, θα του βεβαιώνεται πρόστιμο 1.000 ευρώ. Ισχύει το πρόστιμο 150 ευρώ για μη τήρηση αποστάσεων και μη χρήσης μάσκας
ΔΕΚΟ, τράπεζες κ.λπ : 150 ευρώ
καταστήματα τροφίμων (φούρνοι, κρεοπωλεία): 150 ευρώ
ιατρεία: 150 ευρώ
ασανσέρ: 150 ευρώ
καταστήματα λιανικής: 150 ευρώ



Ξέχασαν να βάλουν ένα άσσο μπροστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...