Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Η ανοησία του ξανθού γένους σπάει αρ.....δια.



Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό AvtoRadio είπε πως η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί από τον Ερντογάν δεν πρόκειται να πλήξει τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσία και πως οι Ρώσοι τουρίστες θα κερδίσουν γιατί θα έχει πλέον δωρεάν είσοδο.
Ο Πεσκόφ αναφέρθηκε στην απόφαση για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί και δήλωσε τα εξής: «Δεν πιστεύω η απόφαση για την Αγία Σοφία να πλήξει τις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας. Η επίσημη κρατική μας θέση είναι ότι το θέμα αποτελεί εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας. Ελπίζουμε ότι οι Τούρκοι εταίροι μας σε οποιαδήποτε απόφαση θα λάβουν υπόψη ότι η Αγία Σοφία είναι ένα κτίριο το οποίο βρίσκεται εκ των προτέρων στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ελπίζουμε ότι θα λάβουν υπόψη ότι έχει ιερή σημασία για πολλούς χριστιανούς και ορθοδόξους».
Παράλληλα τόνισε πως αυτή η απόφαση δεν θα σταθεί εμπόδιο στο να εισέρχονται χριστιανοί στην Αγιά Σοφιά.
«Η Τουρκία, οι Τούρκοι εταίροι μας ανακοίνωσαν ότι όλα θα διατηρηθούν με τον καλύτερο τρόπο και ότι όποιος θέλει θα μπορεί να επισκεφθεί την Αγία Σοφία. Η είσοδος πλέον θα είναι δωρεάν. Από αυτήν την άποψη θα είναι επικερδής για τους τουρίστες μας», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Ακόμη αναφερόμενους στον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε πως μοιάζουν πολύ μεταξύ τους όσον αφορά τη τήρηση των υποσχέσεων που δίνουν.
«Όταν ο Πούτιν υπόσχεται κάτι το τηρεί αμέσως. Από αυτήν την άποψη ο Ερντογάν και ο Πούτιν μοιάζουν πολύ. Γι’ αυτό τον λόγο καταφέρνουν να βρουν λύσεις σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Όπως στο συριακό», κατέληξε.
Πηγή: anadolu



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...