Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Έτοιμο προς απόπλου το Oruc Reis




Δύο τουρκικές φρεγάτες, η μία που εικονίζεται στις φωτό είναι κλάσης MEKO-200TN, αγκυροβόλησαν σε απόσταση τριών μιλίων δυτικά και ανατολικά του Oruc Reis στην έξοδο του λιμανιού της Αττάλειας, προφανώς για να συνοδεύσουν το ερευνητικό στην περιοχή που έχει «δεσμεύσει» η Αγκυρα εντός τος ελληνικής υφαλοκρηπίδας στα νότια του νησιωτικού συμπλέγματος της Μεγίστης.
Όλα δείχνουν ότι το τουρκικό ερευνητικό πλοίο ετοιμάζεται προς απόπλου και ίσως τις επόμενες ώρες θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, αλλά και βίντεο χρηστών του twitter, το Oruc Reis ετοιμάζεται προς απόπλου συνοδευόμενο από δύο φρεγάτες του τουρκικού στόλου.
Όπως όλα δείχνουν οι Τούρκοι είναι αποφασισμένοι να στείλουν το ωκεανογραφικό για έρευνες με σκοπό να προκαλέσουν επεισόδιο και να «σύρουν» την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.





Τρεις φρεγάτες του τουρκικού Ναυτικού έριξαν άγκυρα στα ανοιχτά του Κας απέναντι από το Καστελόριζο, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης τα οποία μεταδίδουν και εικόνες του ειδησεογραφικού πρακτορείου IHA. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι τρεις φρεγάτες έφτασαν στο Κας το πρωί την ώρα που το ερευνητικό πλοίο της Τουρκίας «Ορούτς Ρέις» βρίσκεται αγκυροβολημένο στην Αττάλεια.
Στο μεταξύ, αποστολή επιτήρησης πραγματοποίησε στην Κυπριακή ΑΟΖ ένα από τα τέσσερα ιπτάμενα ραντάρ τύπου Ε-7Τ Peace Eagle AEW&C της Τουρκικής Αεροπορίας. Την είδηση δημοσιεύει το Ajans Haber που επισυνάπτει και σχετικό χάρτη της πορείας του αεροσκάφους. Φαίνεται πως η επιτήρηση γίνεται κοντά στην περιοχή που δέσμευσε παράνομα η Άγκυρα με Navtex για έρευνες από το Oruc Reis.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...