Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Χτύπησε πάλι ο Μητσοτάκουλας.


Ο Μητσοτάκης μίλησε εκτενώς από το βήμα της Βουλής για τα ελληνοτουρκικά συμφωνώντας μαζί με τους υπουργούς του (Γεραπετρίτη, Χρυσοχοΐδη, Παναγιωτόπουλο) πως υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να υπερασπίζεται την ελληνική κυριαρχία, η οποία εκτείνεται στα 6 ναυτικά μίλια στη θάλασσα και στα 10 ναυτικά μίλια στον αέρα, όσο δηλαδή είναι τα χωρικά ύδατα και ο εθνικός εναέριος χώρος.

Με αυτό τον τρόπο ο Μητσοτάκης ως άλλος Εφιάλτης έβαλε τέλος στη συζήτηση περί έμπρακτης υπεράσπισης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ελληνική υφαλοκρηπίδα & τη δυνητική ΑΟΖ σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα ο Μητσοτάκης δήλωσε πως «.Υποχρέωση της χώρας είναι να υπερασπίζεται την κυριαρχία της. Η κυριαρχία της χώρας εκτείνεται στη θάλασσα στα 6 ναυτικά μίλια και στον εναέριο χώρο στα 10. Εξ ού και ό,τι εισέρχεται στον εθνικό εναέριο χώρο αναχαιτίζεται.

Όσον αφορά την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο σε 12 ναυτικά μίλια, άφησε να υπονοηθεί πως δεν το κάνει γιατί υπάρχει το τουρκικό Casus Belli.

«Επειδή πολλά άκουσα για κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα. Το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια είναι μονομερές, αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας, δεν αμφισβητείται, δεν τίθεται υπό αίρεση. Όμως υπάρχει το casus belli στο Αιγαίο.

 

Ν. Παναγιωτόπουλος! «Οι ένοπλες δυνάμεις προστατεύουν μόνο τα 6 μίλια...

 

ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ πήραν άδεια για πορεία στην Αθήνα την 28η Οκτωβρίου... 

 

Ε, ναι, έγινε Κ Α Ι... αυτό: Η Αγγελοπούλου, κάλεσε τον Ερντογάν (!!!) στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια τής ελευθερίας μας !!! Ευτυχώς, ο τουρκαλάς, αρνήθηκε την πρόσκληση...

Είναι αγενής και αχάριστος ο Τουρκαλάς .Κοτζάμ καράβια του έδωσε για να τα μετατρέψει σε ερευνητικά και αυτός της είπε οχι.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...