Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Πάντως ο Α/ΓΕΑ Πέταξε με Rafale στη... Γαλλία

Ξεφτίλα ολκής! Ο Ερντογάν ανέπτυξε τους S-400 στην Σινώπη για να ελέγχει τα αεροσκάφη ΗΠΑ-Ρωσίας -

Η ενεργοποίηση ενός τέτοιου συστήματος κατά αμερικανικών και ρωσικών αεροσκαφών στην περιοχή της Μ.Θάλασσας αποτελεί ουσιαστικά μια πολεμική ενέργεια της Άγκυρας, την οποία αγνοούν επιδεικτικά Μόσχα και Ουάσιγκτον.

Η εγκατάλειψη και αποστρατικοποίηση των συνόρων προχωράει με εκτουρκισμό, εκφοβισμό και εθνικό διχασμό

 

Άοπλο το Λιμενικό Σώμα. Ούτε ένα κανόνι δεν έχουν επάνω τα πλοία! Πάμε πόλεμο;

 

Ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις εν κρυπτώ με Τουρκία στο ΝΑΤΟ .

 Συζητούν την κατάργησης του ελληνικού συστήματος αποτροπής. Και το ανακοινώνει η Άγκυρα! Ούτε μισή γραμμή ανακοίνωσης δεν υπήρξε από την Αθήνα και το λαλίστατο ΥΠΕΞ!


Αυτό που συνέβη στην Αμμόχωστο με το άνοιγμα των Βαρωσίων ήταν μια αναίμακτη επέκταση του "Αττίλα". Μετά τον "Αττίλα 3" των ΑΟΖ ήρθε και ο "Αττίλας 4", με την επέκταση και στο έδαφος. Τι έπραξε η ελληνική κυβέρνηση; Αυτά που ούτε η χούντα τόλμησε: την ίδια μέρα συναντήθηκαν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών, συμφώνησαν σε συνομιλίες και αστειεύτηκαν για το μουστάκι του Τσαβούσογλου! Τι λέξεις να χρησιμοποιήσει κανείς;

Ντροπή; Ευτελισμός; Αθλιότητα; Ό,τι και να πει είναι ελάχιστο μπροστά σε αυτήν την κατάντια της ελληνικής πολιτικής ελίτ. Διότι δίπλα στην ελληνική κυβέρνηση πρέπει κανείς να σημειώσει την σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ η οποία προκύπτει από τις προνομιακές σχέσεις με την πρεσβεία των ΗΠΑ.

 Δε χρειάζονται πια μεγάλες αναλύσεις για το πώς θα εξελιχθούν όλα αυτά. Αυτοί που ανέχονται τους Ατίλλες στην Κύπρο, χαριεντιζόμενοι με τους Τούρκους υπουργούς θα τους ανεχτούν και στο Καστελόριζο. Σε ό,τι αφορά ΕΕ και ΝΑΤΟ είναι αστείο να συζητάμε πλέον περί παρεμβάσεών τους προς ουσιαστική υποστήριξη των συμφερόντων Ελλάδας και Κύπρου: η μεν ΕΕ έχει αποκλίνοντα συμφέροντα, το δε ΝΑΤΟ υπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Αν είναι να μένουμε στους εν λόγω οργανισμούς, τουλάχιστον να μη μένουμε με ψευδαισθήσεις!Έθνη και κράτη τα οποία δεν υπερασπίζονται τον εαυτό τους, εξαφανίζονται.

Η Τουρκία εξακολουθεί να αλωνίζει στην κυπριακή ΑΟΖ, περιφρονώντας τους πάντες και τα πάντα, ένα 24ωρο μετά από το άνοιγμα στα Βαρώσια και την ακατανόητη συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου. Η Αθήνα αναμένει …κλήση από την Άγκυρα για την έναρξη των διερευνητικών συνομιλιών και το Barbaros, αρχίζει έρευνες που θα ολοκληρωθούν στις 9 Νοεμβρίου, στα οικόπεδα 6 και 7 της κυπριακής ΑΟΖ!

Στη Λευκωσία παρακολουθούν τις εξελίξεις έχοντας καταλάβει προφανώς ότι στήριξη από την Ελλάδα δεν θα ΄ρθει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...