Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Παλι χύθηκε αίμα για τα σκίτσα του Μωάμεθ.

Λεπτομέρειες για την δολοφονία καθηγητή σε προάστιο του Παρισιού έρχονται στο φως. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, ο καθηγητής είχε δείξει στους μαθητές του σκίτσα του Μωάμεθ. Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δράστη.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται αστυνομική πηγή, ο καθηγητής που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι και αποκεφαλίστηκε είχε δείξει στους μαθητές, στην τάξη του, σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, στο πλαίσιο ενός μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο δράστης, ο οποίος φώναζε «Αλλάχου Ακμπάρ», σκοτώθηκε, αφού τον πυροβόλησαν αστυνομικοί σε μικρή απόσταση από το σημείο της επίθεσης.

Το θύμα ήταν καθηγητής ιστορίας σε ένα κολέγιο του Κονφλάν-Σεντ-Ονορέ.

Τον περασμένο μήνα, ένας μετανάστης από το Πακιστάν, εγκατεστημένος στη Γαλλία, επιτέθηκε με μπαλντά και τραυμάτισε δύο ανθρώπους έξω από τα παλιά γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo. Σε αυτά τα γραφεία, πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, ισλαμιστές τρομοκράτες σκότωσαν 12 ανθρώπους επειδή το περιοδικό δημοσίευσε σατιρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

 

Δείτε τα σκίτσα του Μωάμεθ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...