Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Κατέφθασε και ο... στόλος

Αλλοδαποί, κυρίως υπήκοοι Πακιστάν, με άδεια παραμονής και εργασίας στη χώρα δημιούργησαν σε διάστημα λίγων μηνών στόλο με συνολικά 232 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για να μεταφέρουν λαθρομετανάστες από τον Εβρο στη Θεσσαλονίκη και στην Αττική.

Από την έως τώρα έρευνα της αστυνομίας έχει προκύψει ότι πέντε Πακιστανοί έχουν το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου αγοράσει και καταχωρίσει στο όνομά τους περίπου 200 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Αρκετά από αυτά έχουν εμπλακεί σε απόπειρες μεταφοράς λαθρομεταναστών από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στην ενδοχώρα. 

Οι άδειες κυκλοφορίας τους έχουν εκδοθεί σε διαφορετικές υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Τρίκαλα και αλλού, ενώ για τον ίδιο λόγο οι αλλοδαποί ιδιοκτήτες τους έχουν χρησιμοποιήσει τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς τους.

Η πρακτική των διακινητών ήρθε στο φως τις τελευταίες εβδομάδες, με αφορμή ορισμένες φαινομενικά ανεξάρτητες μεταξύ τους υποθέσεις λαθροδιακίνησης στη Βόρεια Ελλάδα. Η πιο πρόσφατη εκτυλίχθηκε στις 2 π.μ. της 26ης Σεπτεμβρίου όταν ο οδηγός ενός Volkswagen Passat δεν σταμάτησε σε μπλόκο αστυνομικών στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Ρεντίνας και ανέπτυξε ταχύτητα για να ξεφύγει. 

Ακολούθησε καταδίωξη μέχρι τον κόμβο Σοχού, όπου το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε κράσπεδο και ακινητοποιήθηκε. Ο οδηγός, υπήκοος Πακιστάν, καταδιώχθηκε και τελικά συνελήφθη. Στον χώρο των αποσκευών βρέθηκαν πέντε λαθρομετανάστες. Ανάμεσά τους δύο παιδιά.

Η συνέχεια παρακάτω.

Διακινούσαν λαθρομετανάστες με στόλο 232 Ι.Χ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...