Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

«Παράξενη» η κατάσταση στην Κύπρο

Επεισοδιακή ήταν η νύχτα στην Κύπρο, καθώς περίπου 200 πολίτες, συγκεντρώθηκαν στο οδόφραγμα της Δερύνειας και κατάφεραν να σπάσουν τα σιδερένια κιγκλιδώματα που ήταν τοποθετημένα στη «νεκρή ζώνη» και μπροστά από τα κουβούκλια της λεγόμενης «αστυνομίας» του ψευδοκράτους.

Οι άνδρες κρατούσαν ξύλα και φώναζαν συνθήματα όπως «η Κύπρος είναι ελληνική», ενώ άναψαν πυρσούς και πέταξαν φωτοβολίδες. Υπό τον κίνδυνο για σοβαρότερα επεισόδια, η κυπριακή αστυνομία παρενέβη και διέλυσε την διαδήλωση. Η μπάρα στο οδόφραγμα της Δερύνειας είναι αυτή που εμποδίζει την πρόσβαση προς την Αμμόχωστο. Οι διαμαρτυρόμενοι απαιτούσαν να μην ανοίξει στα Κατεχόμενα η κλειστή πόλη των Βαρωσίων, κάτι που σημαίνει de facto προσάρτηση από το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος. Τα αίματα άναψαν όταν τετραμελής αντιπροσωπεία των διαδηλωτών επρόκειτο να παραδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας σε εκπρόσωπο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Τότε, παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την επιθυμία να συνοδεύσουν την αντιπροσωπεία, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της Αστυνομίας για να αποφευχθούν τυχόν παρατράγουδα. Την ίδια ώρα Τουρκοκύπριοι έπαιζαν οθωμανικά εμβατήρια από την άλλη μεριά του οδοφράγματος προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να προκαλέσουν ακόμα περισσότερο τους παρευρισκόμενους.

Η εφημερίδα Alithia της Κύπρου έγραψε ότι ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι το άνοιγμα των Βαρωσίων απο την Τουρκία δεν αποτελεί εμπόδιο για την επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. 
Εδω είναι φανερό τι έγινε, αλλά και τι σηματοδοτεί το άνοιγμα των Βαρωσίων. 
Οι Άγγλοι που είχαν ενορχηστρώσει από την εκεί κοντινή βάση τους την εκκένωση των Βαρωσίων, το 1974 , δεδομένου ότι δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα χωρίς το δικό τους ok, πήραν τηλέφωνο τον Αναστασιάδη, του είπαν ότι η Τουρκία θα ανοίξει τα Βαρώσια και ο Αναστασιάδης, ίσως και με την συναίνεση της Ελλάδας, είπε το Yes. 
Το άνοιγμα των Βαρωσίων απο την Τουρκία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε λύση δυο ξεχωριστών κρατών. 
Πλέον, η περιέργεια μου δεν έχει να κάνει με το τι έρχεται, γιατί είναι φανερό οτι  Ελλάδα και Κύπρος έχουν αποφασίσει να δώσουν στην Τουρκία.

Από την τουρκική εισβολή μέχρι σήμερα δεν έχουν αλλάξει το τροπάρι τους. Αντίθετα όλο και γίνονται πιο επιθετικοί και εμείς πιο υποχωρητικοί. Στην Κύπρο οι υποχωρήσεις που έγιναν είναι τόσο οδυνηρές, που έδωσαν την ευκαιρία στην Τουρκία να απαιτεί περισσότερες και το «ζήσαμε» στο Καν Μοντανά της Ελβετίας, όταν ο σημερινός πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης κατέθεσε το έγγραφο του. Επρόκειτο για άτακτη υποχώρηση ακόμα και από πάγιες θέσεις των Ελληνοκυπρίων… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ 

 

«Αττίλας - 4», αμαχητί...

 

Πως απάντησαν οι Τουρκοκύπριοι στις απειλές και τα μπαξίσια του Ερντογάν

 

Το συγκλονιστικό βίντεο της Guardian στα Βαρώσια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...