Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Οι ευρωξυσταρχίδιδες δηλώνουν παρών..

Με άδεια χέρια γύρισε ο Μητσοτάκουλας.

Αφού ο Κούλης αναφέρθηκε στον κορονοϊό, την κλιματική αλλαγή και έναν σωρό άσχετα θέματα, ακόμα και για την Αφρική, στο τέλος είπε και για την «κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο». Και είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ότι ουδεμία απόφαση πάρθηκε για το θέμα της Τουρκίας, το οποίο εντέλει συζητήθηκε με το ζόρι, μετά την επιμονή της Κύπρου και της Ελλάδας. Τον Δεκέμβρη θα δούμε αν θα παρθεί κάποια απόφαση!

Δηλαδή, μέχρι τον Δεκέμβρη -και «με την άδεια» πλέον της Ελλάδας και της Ε.Ε. η Τουρκία μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Και τον Δεκέμβρη θα «ξανασυζητήσουμε, εάν και εφόσον τεθεί προς συζήτηση», το θέμα πιθανών κυρώσεων!

Πρόκειται για ένα ακόμα φιάσκο, την ώρα που η Τουρκία εισβάλλει στην εθνική μας κυριαρχία με ερευνητικά σκάφη, πλωτά γεωτρύπανα και πολεμικά πλοία!

Ο Κούλης πάντως τόνισε πως το ζήτημα της Τουρκίας δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη, αλλά επέμεινε μαζί με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και ζήτησαν να μπει στα συμπεράσματα της Συνόδου η έντονη αποδοκιμασία της ΕΕ στις ενέργειες της Τουρκίας.

Έκανε δε γνωστό πως συμφώνησαν τελικά και οι άλλοι ηγέτες σε αυτές τις διατυπώσεις αφού αναφέρεται με σαφήνεια στο κείμενο της συνόδου ότι ο Δεκέμβριος είναι η καταλυτική ημερομηνία που η ΕΕ θα πάρει αποφάσεις σε περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει αυτές για ενέργειες. Δηλαδή “Περάστε τον Δεκέμβριο” μας είπαν οι Ευρωπέοι να ξαναδούμε το θέμα σας.

Απαντώντας σε ερώτηση, αν η κόκκινη γραμμή της χώρας μας στην επιχειρησιακή δράση του Ορούτς Ρέϊς είναι τα 6 ή τα 12 ναυτικά μίλια, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Είναι γνωστό ότι έχουμε ήδη προχωρήσει στην ανακοίνωση της απόφασης να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στο Ιόνιο από 6 στα 12 μίλια. Η Ελλάδα διατηρεί το αναφαίρετο δικαίωμά της να επεκτείνει, όποτε και όπως το κρίνει, τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, προσθέτοντας ότι «γνωρίζουν όλοι γιατί στο Αιγαίο δεν έχει γίνει ακόμη». Είναι μια πολύ σύνθετη συζήτηση για να απλοποιείται με αυτό τον τρόπο.

Μέχρι τότε μπορεί η Τουρκία να αλωνίζει στην Ελληνική Α.Ο.Ζ και να κατοχυρώνει παρουσία. Η Ελλάδα στην πράξη, όχι στα λόγια, απεμπόλησε τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο "ειρηνικά" και "πειθήνια".

Πάντως οι εταίροι «καταδικάζουν» και οι Αμερικανοί «εξοργίζονται» με τις τουρκικές αποσταθεροποιητικές ενέργειες,αλλά μέχρι εκεί.Ο παράς σε κάνει πούστη.

 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ . ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ «ΤΟΥΡΚΟΙ» (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Αυτή είναι η κατάσταση στη Θράκη μας! Ημίγυμνοι λάθρο στους δρόμους κάθονται και περιμένουν την αστυνομία να τους συλλάβει (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Αρνητικό ρεκόρ με 508 κρούσματα κορωνοϊού. 227 κρούσματα στην Αττική, στο «κόκκινο» Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΡΕΚΟΡ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΗΜΕΡΑ; ΟΛΟΣ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ – ΝΕΕΣ NAVTEX ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΥΡΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στην αρχή μιλούσε για «κυρώσεις» στην Τουρκία. Μετά το έκανε «απειλές για κυρώσεις». Τώρα ζήτησε «αναφορά στα συμπεράσματα». Στην επόμενη σύνοδο θα χάσει τη Χίο και τη Ρόδο. Μέρκελ: Λυπηρές οι τουρκικές ενέργειες στην Αν. Μεσόγειο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...