Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Oruc Reis : Σχεδόν άγγιξε το όριο των 6 ναυτικών μιλίων.

To τουρκικό ερευνητικό πλοίο έφτασε στα 6,1 ναυτικά μίλια από την Ρω και το σύμπλεγμα του Καστελλόριζου, στο ανατολικό άκρο της νέας Navtex . Οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες, καθώς όπως εκτιμάται, η Άγκυρα, επιδιώκει να παρασύρει την ελληνική πλευρά σε στρατιωτικοποίηση της έντασης. Το σκοπό αυτό εξυπηρετεί και ο ενδεχόμενος πλους του Oruc Reis, στα 6,1 ν.μ από τις ελληνικές ακτές αλλά και το γεγονός ότι τα προηγούμενα 24ωρα το τουρκικό πλοίο «έσπασε το όριο των 12 ναυτικών μιλίων, αμφισβητώντας στην πράξη το δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια.

Απώτερος στόχος της τουρκικής πλευράς είναι η δημιουργία τετελεσμένων στην περιοχή, ώστε να διευρυνθεί η ατζέντα του ελληνοτουρκικού διαλόγου (αν και όποτε αυτός ξεκινήσει) με τα θέματα που η Άγκυρα επιθυμεί.

Ενδεικτικό των προθέσεων της Άγκυρας, είναι και το γεγονός ότι παρέτεινε την παρουσία του Oruc Reis στην περιοχή με νεα Navtex έως τις 27 Οκτωβρίου. Ειδικότερα, αυτή τη φορά δεσμεύονται περιοχές ανοιχτά από το Φαληράκι και τη Λίνδο και στην οριογραμμή της συμφωνίας για ΑΟΖ με την Αίγυπτο (28ος μεσημβρινός).

Παράλληλα, με ακόμα μια Navtex αξιώνει την αποστρατιωτικοποίηση των Ψαρών.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η Τουρκία είχε προχωρήσει στην έκδοση τριών διαδοχικών Navtex, με τις οποίες επικαλείται το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης της Λήμνου και του Αη Στράτη, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλντεμπεργκ ανακοίνωσε ότι “ο μηχανισμός αποσυμπίεσης  της έντασης μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας τέθηκε σε εφαρμογή σε επίπεδο τεχνικο-στρατιωτικό”!

Και το Oruc Reis με τα πολεμικά πλοία που κάνουν βόλτες μεταξύ Καστελλόριζου-Ρόδου τι ακριβώς κάνουν; Ψάχνουν για τσιπούρες;

 

Όχι στα 6,1 ναυτικά μίλια, αλλά στα... 6,005 (!!!) από τη νήσο Ρω (!!!) έφτασαν οι_ΧΥΔΑΙΟΙ τουρκαλάδες

 

Η ΑΟΖ του Καστελόριζου έχει χαθεί... η Ελλάδα με την στάση της, συναινεί στην διεκδίκηση από την Τουρκία, ανενόχλητο το Oruc Reis

 

Η αμερικανική πρεσβεία συναντήθηκε με τους τουρκόφιλους αυτονομιστές του κόμματος DEB στη Θράκη

Τώρα τραγουδάμε....ΝΑΤΟ ΝΑΤΟ το δαχτυλίδι.

 

Γιατί θα δούμε τουρκική γεώτρηση έξω από Καστελόριζο και Κρήτη

 

Τελικά πού σταματάμε το Oruc Reis; Στα 6 ή στα 12 μίλια;

 Στα...τέσσερα.

 

Πού θα πάει με τα σουλάτσα του Ορούτς Ρέις;

Οι Τούρκοι κάνουν βόλτες στο Αιγαίο και λογικά κάποια στιγμή θα έρθουν και στο Κολωνάκι να πιουν έναν καφέ στο Ντα Κάπο .Είμαστε φιλόξενος λαός,τόσο φιλόξενος, που και να θέλουν να μας τον φυστικώσουν, εμείς θα τους κάτσουμε μην στεναχωρηθούν.

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι ειπε ο τρελος;
Πούτιν: Εμείς ανησυχούμε μόνο για ένα πράγμα, να μην κρυολογήσουμε στην κηδεία σας
https://www.youtube.com/watch?v=riBpqVvA1f0

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...