Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Χτύπησαν οι «κόκκινοι νεοναζί» της ΑΣΟΕΕ.

Το πρωί της Πέμπτης περίπου 15 ακραίοι εισέβαλαν στο γραφείο του πρύτανη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, γράφοντας συνθήματα στους τοίχους και προξενώντας ζημιές. Σε φωτογραφία που ανήρτησαν σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου, φαίνεται ο πρύτανης με μία ταμπέλα κρεμασμένη στο λαιμό με μήνυμα αλληλεγγύης στις καταλήψεις.

Τέτοιες εικόνες δεν είχαν δει φως της δημοσιότητας ούτε την εποχή (1958) που εφαρμόστηκε ο νόμος 4000 «Περί τεντιμποϊσμού». Η αστυνομία, τότε, συνελάμβανε όσους νεαρούς θεωρούσε ότι διέπρατταν εξύβριση, και τους οδηγούσε στο κρατητήριο, όπου γινόταν σε αυτούς κούρεμα με την ψιλή, τους έσκιζαν τα παντελόνια και εν συνεχεία τους περιέφεραν στο δρόμο εξευτελίζοντας τους.

Στο indymedia δημοσιεύθηκε μία φωτογραφία του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη, στον οποίο έχουν κρεμάσει μία ταμπέλα στον λαιμό που γράφει «αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Στην ανακοίνωσή που αναρτήθηκε στο site του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Το πρωί της Πέμπτης 29/10 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση/εκκένωση του γραφείου του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη. Η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί μία δράση στα πλαίσια του πανελλαδικού καλέσματος αλληλεγγύης για έναν Οκτώβρη υπεράσπισης των καταλήψεων.

Επιλέξαμε να στοχοποιήσουμε τον νυν πρύτανη της ΑΣΟΕΕ γιατί μέσα από τον τότε θεσμικό του ρόλο ήταν συνυπεύθυνος στην εκκένωση της κατάληψης Βανκβούβερ Απαρτμάν και του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού ΑΣΟΕΕ».

Μάλιστα σε υστερόγραφο στο τέλος του κειμένου με ειρωνικό ύφος σημειώνεται: «Ευχαριστούμε τον πρύτανη που έδειξε την αλληλεγγύη του με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο».

Στην φώτο ναζί και Εβραίοι. 


«Ταμπέλες κρέμαγαν οι χιτλερικοί στους Εβραίους»-Οργισμένη αντίδραση Χρυσοχοΐδη για την ΑΣΟΕΕ- Ζητά την επικήρυξη των δραστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...