Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Χρειάζεται επειγόντως νέος Χριστόδουλος.

Η εκκλησία ως ΜΚΟ πλέον φαίνεται σαν να ωθείται να αυτοπεριοριστεί στα δικαιώματά της αφού δεν μπορεί να εμπνεύσει σε δύσκολους καιρούς.

Η αντίδραση της εκκλησίας απέναντι στον κορωνοϊό, είναι σπασμωδική. Μοιάζει σαν διεκδίκηση επιμέρους δικαιωμάτων – κατά κάποιο τρόπο σαν ΜΚΟ. Βιώνει τώρα την ολοκλήρωση της ήττας της;

Η ηγεσία της εκκλησίας, οι επίσκοποι, μην μπορώντας να καθοδηγήσουν και ακόμα περισσότερο αυτολογοκρινόμενοι μπροστά στον φόβο των φανατικών ζηλωτών και ορισμένες φορές πρωτοστατώντας φάνηκε ότι λειτουργούν αμυντικά. Δεν είδαμε νηφαλιότητα και κατανόηση του γεγονότος της πανδημίας.

 Έτσι οι άσπρες μπλούζες των ιατρών φανταζόμουν ότι είναι το αξιόπιστο πλέον ιερατείο. Ιερατείο μάλιστα που κατέχει το προτέρημα της γνώσης, της καρτερίας και της αποφασιστικότητας. Το ράσο έμεινε στο περιθώριο. Σε μία άκρη των γεγονότων διεκδικώντας όχι για την κοινωνία αλλά τους πιστούς εκείνους που δεν μπορούν να κάνουν χωρίς να εκκλησιάζονται. Διεκδικώντας το μερικό έχασε την ευκαιρία να μετέχει στις εξελίξεις. Έτσι μοιάζει σα να περιορίστηκε στον ρόλο ενός σωματείου.

Ζούμε την ολοκλήρωση της ήττας του χριστιανισμού;



Μέ τόν Ἀστέρα τοῦ Τάγματος τῶν Ναϊτῶν ο τουρκαλβανός. Γιατί... εκπλήττεσθε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...