Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Η πανδημία του κορωνοϊού δεν θα είναι η τελευταία, προειδοποιεί ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Η πανδημία που προκάλεσε ο νέος κορωνοϊός δεν θα είναι η τελευταία και οι προσπάθειες να βελτιωθεί η ανθρώπινη υγεία είναι «καταδικασμένες σε αποτυχία» εάν η ανθρωπότητα δεν αντιμετωπίσει κατά μέτωπον την κλιματική αλλαγή και δεν φροντίσει να ευημερεί το ζωικό βασίλειο, τονίζει σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους καταδικάζει την «επικίνδυνα μυωπική» πολιτική αρκετών ηγετών, που είναι να δαπανούν αλόγιστα όταν μαίνεται μια επιδημία και ταυτόχρονα να μην κάνουν τίποτα για να προετοιμάσουν τις χώρες τους για την επόμενη.

Διατυπώνει την προειδοποίηση σε μήνυμα μαγνητοσκοπημένο εκ των προτέρων για τη σημερινή Ημέρα Προετοιμασίας για τις Επιδημίες.

Για τον γενικό διευθυντή του Οργανισμού, που αποτελεί μέρος του συστήματος του ΟΗΕ, είναι πλέον καιρός να αντληθούν μαθήματα από την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

«Για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα, ο κόσμος λειτουργούσε κάνοντας τον κύκλο από τον πανικό στην αδιαφορία», τόνισε. «Πετάμε χρήματα σε μια επιδημία και αφού τελειώσει, την ξεχνάμε και δεν κάνουμε τίποτα για να αποτρέψουμε την επόμενη».

«Η ιστορία μας λέει ότι αυτή δεν θα είναι η τελευταία πανδημία», καθώς «οι επιδημίες είναι πραγματικότητα της ζωής», σημειώνει ο Γκεμπρεέσους στο μήνυμά του. «Η πανδημία έδειξε πόσο στενή σχέση έχει η υγεία των ανθρώπων, των ζώων και του πλανήτη», συμπληρώνει.

Για τον πρώην υπουργό Υγείας της Αιθιοπίας, η κρίση που προκάλεσε ο νέος κορωνοϊός δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει κανέναν, καθώς είχαν υπάρξει επανειλημμένα προειδοποιήσεις.

Κατά τη γνώμη του επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, όλες οι χώρες πρέπει να επενδύσουν στην απόκτηση δυνατοτήτων για την αποτροπή, την ανίχνευση και την αντιμετώπιση επιδημιών ή έκτακτων καταστάσεων κάθε είδους. Αυτό δεν σημαίνει απλά να προσληφθούν κάποιοι ειδικοί στα συστήματα υγείας η επαγγελματική κάρτα των οποίων θα αναγράφει κάποιον εντυπωσιακό τίτλο, προειδοποιεί: απαιτείται διαφορετική προσέγγιση, που θα συμπεριλαμβάνει «όλη την κυβέρνηση κι όλη την κοινωνία» σε κάθε χώρα.

Με επενδύσεις στη δημόσια υγεία, λέει ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, «θα εξασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας και τα δικά τους παιδιά θα κληρονομήσουν έναν κόσμο πιο ασφαλή, πιο ανθεκτικό και πιο βιώσιμο».

Στήθηκαν πολυδάπανες φιέστες που φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα αφού ενισχύουν τις αμφιβολίες στους υποψιασμένους.Τα οκτώ στα δέκα πόστ είναι για το εμβόλιο και ποιοι και πως εμβολιάζονται . Ο Γκέμπελ μπροστά τους είναι του νηπιαγωγείου.

Η νέα λίστα Πέτσα: Η κυβέρνηση δίνει 18,5 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ για να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν!

 


Τον Μάρτιο ή Απρίλιο το φάρμακο για άμεση ανοσία στον κορονοϊό...

 

Βουλγαρία: Μετέφεραν εμβόλια με φορτηγά για λουκάνικα. Χωρίς αστυνομία, αεροπορία, στρατό, ειδικές δυνάμεις να τα φυλάνε.

Εδώ χρειάστηκαν πέντε στρατηγοί,οκτώ ταξίαρχοι, στρατός και πυροβολαρχίες.

 

Η ΝΤΠ γιορτάζει πανηγυρικά τη γέννηση του… εμβολίου!

 

 


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή θέλουν να πιστέψουμε ότι θα δοκιμάσει πρώτος ένα πειραματικό κατασκεύασμα αυτός που θέλει σαράντα μπάτσους για να πάει στον καμπινέ;

Ανώνυμος είπε...

Το Ιερό Vanακι πέρασε ΑΣΥΝΌΔΕΥΤΟ από 6 χώρες. Στα σύνορα της χώρας της Υπερκομψης το υποδέχτηκαν Στρατός και Αστυνομία, και... στήθηκε show "μυστικής συνοδείας" για τους υπηκόους του Ανέμελου.
Ζούμε ΜΕΣΑ στην απόλυτη δυστοπική μαύρη κωμωδία, και μάλλον έχει πολλές seasons ακόμη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...