Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Τώρα έχουμε το σόου του εμβόλιου, με αυτά θα ασχολούμεθα;

Με την επίσημη ανάρτηση οριοθέτησης στον ΟΗΕ της ελληνο/αιγυπτιακής Συμφωνίας της 6 Αυγούστου 2020 για την ΑΟΖ , η ελληνική κυβέρνηση αποδίδει στην Τουρκία όλη την ΑΟΖ στην Αν. Μεσόγειο ανατολικά του 28ουμεσημβρινού, ενώ αποδίδει στη Λιβύη την ελληνική ΑΟΖ δυτικά του 26ου μεσημβρινού.

Όπως φαίνεται στο χάρτη, η ελληνο/αιγυπτιακή ΑΟΖ ( με μπλε χρώμα) περιορίζεται μεταξύ του 26ου και 28ου μεσημβρινού και τίποτε άλλο.

Δι’ αυτού του τρόπου , η ελληνική κυβέρνηση..

• αφήνει ελεύθερη προς πλήρη «τουρκοποίηση» την ΑΟΖ ανατολικά του 28ου μεσημβρινού στην Αν Μεσόγειο( στο χάρτη με πράσινο χρώμα)

• καταργεί την ΑΟΖ των ανατολικών ακτών της Ρόδου και του Καστελόριζου

• παραδίδει την Κύπρο στην Τουρκία, διότι με την «τουρκοποίηση» της ΑΟΖ ανατολικά του 28ου μεσημβρινού η Λευκωσία είναι υποχρεωμένη να διαπραγματευθεί μόνη της με την Τουρκία την μεταξύ τους ΑΟΖ

• πετσοκόβει την ΑΟΖ της Κρήτης, η οποία περιορίζεται μόνον σε 80νμ έναντι των 200νμ της πλήρους ΑΟΖ, δηλαδή η Κρήτη έχει ΑΟΖ μόνον 40%. Αυτό ισοδυναμεί με παραχώρηση 120νμ εθνικής κυριαρχίας επί της ΑΟΖ στην Τουρκία.

• πετσοκόβει την ΑΟΖ της Καρπάθου σε 40νμ έναντι των 200νμ της πλήρους ΑΟΖ, ήτοι η Κάρπαθος έχει ΑΟΖ μόνον 20%

• καταργεί την ΑΟΖ των ανατολικών ακτών της Ρόδου και ολόκληρου του Καστελόριζου – ΑΟΖ 0% – διότι ο 28ος μεσημβρινός περνά15νμ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ της Ρόδου όπως φαίνεται στο τμήμα του χάρτη με πράσινο χρώμα.

• αφήνει στο έλεος της Λιβύης την ελληνική ΑΟΖ δυτικά του 26ου μεσημβρινού, όπως φαίνεται στο χάρτη.

Με την επισημοποίηση της ελληνο/αιγυπτιακής Συμφωνίας για την ΑΟΖ ,η ελληνική κυβέρνηση απεμπολεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα επί της ΑΟΖ κατά 92% υπέρ της Τουρκίας και της Λιβύης και τούτο διότι η δηλωμένη στον ΟΗΕ παράνομη τουρκική ΑΟΖ είναι ο 28οςμεσημβρινός και ανατολικά, ενώ η Ελλάδα μέχρι στιγμής ουδέποτε τόλμησε να αποστείλει στον ΟΗΕ ελληνική διεκδίκηση ( CLAIM) ΑΟΖ από τον 28ο  εως τον 30Ο  μεσημβρινό. Αφήνοντας ακάλυπτη την περιοχή ανατολικά του 28ου μεσημβρινού, την οποία έχει«τουρκοποιήσει» η Τουρκία στην πράξη, με τις ενέργειες του Ορους Ρέισς, ανενόχλητου από ελληνική παρουσία..

Η ίδια ακριβώς διαρκής ελληνική άρνηση να στείλει στον ΟΗΕ την ελληνική διεκδίκηση(CLAIM) για/ΑΟΖ δυτικά  του 26ου μεσημβρινού,επιτρέπει πλέον την «λιβυκοοίηση» της ελληνικής ΑΟΖ, όπως φαίνεται στο χάρτη. 

Σημειώνεται ακόμα  ότι και στην περίπτωση εκείνη που η Αθήνα θα ήθελε να οριοθετήσει τη ΑΟΖ της με γειτονικά κράτη,  (Τουρκία , Κύπρος, Λιβύη), σύμφωνα με το Αρθρο1 παρ. ε της ελληνο/αιγυπτιακής Συμφωνίας η αναθεώρηση των σημείων Α και Ε ανατολικά και δυτικά αντίστοιχα  στη Συμφωνία, θα πρέπει να έχει την έγκριση της Αιγύπτου…». Με άλλα λόγια, η ελληνική ΑΟΖ έχει επισήμως πλέον αποκτήσει…συνέταιρο τον Κάιρο, που θα πράττει ανάλογα με τις πολιτικές και θρησκευτικές εξελίξεις και αλλαγές του…

Η ελληνο/αιγυπτιακή Συμφωνία για την ΑΟΖ αναρτήθηκε επισήμως στον ΟΗΕ χάρη στις κατεπείγουσες διαδικασίες που εφάρμοσε ο Τούρκος Προεδρεύων της Γ.Σ. του ΟΗΕ πρέσβης κ Βοζκίρ, ύστερα από την επικοινωνία Τραμπ – Ερντογάν τις προηγούμενες ημέρες.

Δι’ αυτού του τρόπου ο κ Μποζκίρ…ηρωοποίησε προς στιγμήν τον Έλληνα πρωθυπουργό για την «επιτυχία» της ελληνο/αιγυπτιακής Συμφωνίας, δίνοντας την ευκαιρία στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να την παρουσιάσουν ως «εθνικό μπουναμά» της κυβέρνησης στους Έλληνες πολίτες.

Όμως ο «μπουναμάς» της κυβέρνησης Μητσοτάκης αποδεικνύεται μουχλιασμένος, διότι σύμφωνα με τα πραγματικά στοιχεία , η ελληνική κυβέρνηση απεμπόλησε ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα επί της ΑΟΖ υπέρ της Τουρκίας χωρίς ενημέρωση και χωρίς την έγκριση των Ελλήνων πολιτών.

 Της Κύρας Αδάμ

 

 

Σε ισχύ η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια μόνο στο..... Ιόνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...