Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2021

Γεια σου ρε Μάκη με τα ωραία σου.

Σε τριήμερο πένθος από σήμερα βρίσκεται η χώρα με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, τιμώντας τη μνήμη του κορυφαίου δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη.  Όλο αυτό το διάστημα, οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια, ενώ αναστέλλονται οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις.

Την απόφαση έλαβε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του νόμου 851/1978 «Περί της Εθνικής Σημαίας, των Πολεμικών Σημαιών και του Διακριτικού Σήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Σε γκάφα σχετικά με το τριήμερο εθνικός πένθος για τον θάνατο  του Μίκη Θεοδωράκη υπέπεσαν το ΥΠΕΣ και ο υπουργός Μάκης Βορίδης, παίρνοντας πίσω το μισό της αρχικής ανακοίνωσης. Δηλαδή, ενώ αρχικά ανακοίνωσαν την μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια και την αναστολή δημόσιων εορταστικών εκδηλώσεων,στη συνέχεια αναίρεσαν το δεύτερο σκέλος!

Συγκεκριμένα, με δεύτερη ανακοίνωσή του του ΥΠΕΣ έκανε γνωστό  ότι, τελικώς, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, με αφορμή την κήρυξη από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη τριήμερου εθνικού πένθους για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη και λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του νόμου 851/1978 «Περί της Εθνικής Σημαίας, των Πολεμικών Σημαιών και του Διακριτικού Σήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας» αποφάσισε (ΜΟΝΟ) τη μεσίστια έπαρση της Σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια από την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου.

Ως εκ τούτου, το τριήμερο εθνικό πένθος για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη που ανακοίνωσε με πομπώδεις εκφράσεις ο ίδιος ο πρωθυπουργός  θα περιοριστεί μόνο στις μεσίστια έπαρση της σημαίας, ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν κανονικά.

 

Μίκης Θεοδωράκης το 1998:«Εκανα λάθος και με Καραμανλή και με Μητσοτάκη»


ΜΙΚΗΣ: «ΣΥΜΠΑΘΩ ΤΟΝΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ.... ΔΟΥΛΕΨΕ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ» !!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟΝΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1973 ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ, ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

https://traianou.gr/2021/09/ο-βενιζελισμός-πυρπολεί-την-ελλάδα.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...