Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Την Πέμπτη «ξανασμίγει» στον Γαλατά η οικογένεια Θεοδωράκη

Η  συμφωνία της οικογένειας του Μίκη Θεοδωράκη έδωσε τέλος στο θρίλερ για την ταφή του και όλα είναι έτοιμα για να αποχαιρετήσει ολόκληρη η χώρα  τον άνθρωπο που σημάδεψε ανεξίτηλα την Ελλάδα για πολλές δεκαετίες.

Μετά την τελευταία επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη προς τον Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, τον Οκτώβριο του 2020, με την οποία τον παρακαλούσε να επιληφθεί προσωπικά στο να εκπληρωθούν οι επιθυμίες του, από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Σε συνεννόηση με τη Μητρόπολη Αθηνών, το λαϊκό προσκύνημα θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 3.00 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 7.00 το απόγευμα. 

Θα συνεχιστεί επίσης την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 7.00 το απόγευμα, και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 2.00 το μεσημέρι. 

Θα ακολουθήσει στις 3.00 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού.

Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψάλλει η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.»

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της οικογένειας του Μίκη Θεοδωράκη αναμένονται στα Χανιά το βράδυ της Τετάρτης.

Την Πέμπτη το πρωί αναμένεται να καταπλεύσει στα Χανιά με το πλοίο, το φέρετρο με τη σορό του μουσικοσυνθέτη και όσοι το συνοδεύσουν. 

Ο Μίκης ήθελε να φτάσει στα Χανιά με το πλοίο γιατί αγαπούσε τη θάλασσα. Αυτό μάλιστα το είχε διατυπώσει ως επιθυμία και συμβολαιογραφικώς.

Όπως προκύπτει και από την ανακοίνωση του ΚΚΕ, το φέρετρο με την σορό, από το λιμάνι της Σούδας θα μεταφερθεί στην εκκλησία του Γαλατά και μετά την νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει η ταφή δίπλα στον αδελφό του Γιάννη.

 

Οριστικά στον Γαλατά Χανίων η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη - Τέλος στην ενδοοικογενειακή διαμάχη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...