Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Πέφτει πολύ κράξιμο από την ομογένεια.

Θα συναντηθεί, δεν θα συναντηθεί, θα γίνει το ραντεβού, δεν θα γίνει. Την κολοκυθιά παίξαμε τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να μάθουμε αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, ο οποίος τελευταία απέκτησε “κολλητιλίκια” με τον Ερντογάν.

“φυσικό και αναμενόμενο να κάνει ”κωλοτούμπα” ο διαπλεκόμενος πρωθυπουργός Ελλάδας και να ”δεχτεί” τον ”άνθρωπο της Τουρκίας στις ΗΠΑ” αρχιεπ. Ελπιδοφόρο.

Η συνάντηση των δύο θα γίνει στο κτίριο του ΟΗΕ, γιά να βλέπουν απέναντι, το ”Σπίτι της Τουρκίας”, όπου την Δευτέρα, ο αρχιεπίσκοπος ”τίμησε με την παρουσία” του, μαζί με τον ηγέτη και ”πρόεδρο” των Τουρκοκύπριων, τα εγκαίνια του ουρανοξύστη από τον πρόεδρο Ερντογάν.

Και η Ομογένεια γελά με τα καραγκιοζιλίκια των ασοβάρευτων Μητσοτάκη και Ελπιδοφόρου”.

Λίγα 24ωρα και πολλές αντιδράσεις μετά,  ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με μια δήλωσή του απολογείται και ζητάει δημόσια συγνώμη για την παρουσία του σε τουρκική εκδήλωση στη Νέα Υόρκη. Τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα». Όπως εξήγησε, υπήρξε ένα θέμα με τους χειρισμούς που έγιναν και ό,τι ήταν να ειπωθεί, ειπώθηκε. «Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος έκανε μια διευκρινιστική δήλωση που ήταν απολύτως επεξηγηματική και όλοι πήραν τις απαντήσεις που θα έπρεπε να πάρουν. Το να είσαι στην ίδια εκδήλωση με τον αρχηγό ενός κράτους που δεν αναγνωρίζεται, θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Πάντως έχουμε πρωθυπουργό με σταθερό χαρακτήρα... Είπε-ξείπε και παρότι είχαμε την... ελπίδα ότι δε θα συναντηθεί με τον Ελπιδοφόρο κι ότι θα κρατήσει τον λόγο του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στο «σπίτι του τουρκικού λαού» δίπλα σε... Ερντογάν και Τατάρ, το ραντεβού ορίστηκε για τις 20.00.

Τελικά υποχώρησε στα λεγόμενα της αδελφής Ντόρας, εδώ στην Ελλάδα, αλλά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, βεβαίως βεβαίως... 

Κι αφού “μάδησαν την μαργαρίτα” τελικά ο πρωθυπουργός είδε τον Ελπιδοφόρο

 

Ρήξη Ελλάδας -Κύπρου για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής: ”Όχι” από Αναστασιάδη -”Ναι” από Μητσοτάκη (upd)

 

Ανατροπή! «Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη – Ελπιδοφόρου στη Νέα Υόρκη

 

Το ''ξεβράκωμα'' του Ελπιδοφόρου


Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, ναι μεν είναι ''επαρχία'' (δηλ. παραμάγαζο) του τουρκικού Ιδρύματος ''Πατριαρχείο Κων/πολης'', αλλά ονομάζεται -και είναι- ΕΛΛΗΝΙΚΗ, δημιούργημα των Ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ. Και ο Ελπιδοφόρος είναι αρχιεπίσκοπος της ''ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής'', που συντηρούν οικονομικά 'Ελληνες. Κατά συνέπεια, οφείλει να συμπεριφέρεται ανάλογα. Και αφού επιμένει να συμπεριφέρεται πρώτιστα ως Τούρκος πολίτης ''γιά τα συμφέροντα του πατριαρχείου'', δεν έχει θέση στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ Αρχιεπισκοπή, στις ΗΠΑ.

Η Ομογένεια ΗΠΑ γελά με Κυρ. Μητσοτάκη
Φυσικό και αναμενόμενο να κάνει ''κωλοτούμπα'' ο διαπλεκόμενος πρωθυπουργός Ελλάδας και να ''δεχτεί'' τον ''άνθρωπο της Τουρκίας στις ΗΠΑ'' αρχιεπ. Ελπιδοφόρο. Η συνάντηση στο κτίριο του ΟΗΕ, έγινε γιά να βλέπουν απέναντι, το ''Σπίτι της Τουρκίας'', όπου την Δευτέρα 20 Σεπ.,, ο αρχιεπίσκοπος ''τίμησε με την παρουσία'' του, μαζί με τον ηγέτη και ''πρόεδρο'' των Τουρκοκύπριων, τα εγκαίνια του ουρανοξύστη από τον πρόεδρο Ερντογάν. Και η Ομογένεια γελά με τα καραγκιοζιλίκια των ασοβάρευτων Μητσοτάκη και Ελπιδοφόρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...