Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Θέλουν να κάνουν τις… μπουγάδες τους… στα…κρυφά.

Σκληρή γραμμή είναι αποφασισμένη να κρατήσει η κυβέρνηση προς όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιες υπηρεσίες και ειδικά σε αυτούς που βρίσκονται σε νευραλγικά πόστα, όσον αφορά διαρροές κυβερνητικών εγγράφων στα μέσα ενημέρωσης, διότι ο λαουτζίκος δεν πρέπει να γνωρίζει το τι πράττουν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της σύλληψης τμηματάρχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για διαρροή στο διαδίκτυο απόρρητου non paper, το οποίο δήθεν θα χρησιμοποιούσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. Αν είναι δυνατόν να θέλουν να πιστέψουμε ότι… διαπραγματεύεται ο…. Σταϊκούρας με τους… εντολείς του.

Έτσι την περασμένη Παρασκευή, συνελήφθη ο τμηματάρχης της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Λάμπρος Λιόσης, ο οποίος κατηγορείται, σε βαθμό κακουργήματος για παράβαση του νόμου περί παραβίαση προσωπικών δεδομένων, αλλά και για παραβίαση μυστικών ? της Πολιτείας.

Ο τμηματάρχης που απολογείται σήμερα, κατηγορείται ως υπεύθυνος για διαρροή στο διαδίκτυο ενός διαβαθμισμένου εγγράφου – non paper -, το οποίο λένε ο κ.Σταϊκούρας θα χρησιμοποιούσε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα.
Το συγκεκριμένο έγγραφο, το οποίο είχε συντάξει υψηλόβαθμη αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών και δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη σε blog στο διαδίκτυο είχε σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε τέσσερις παραλήπτες στον κ.Σταϊκούρα, στον κ.Λιόση και σε ακόμα δύο υπαλλήλους. Το έγγραφο που διέρρευσε ήταν φωτογραφία ή φωτοτυπία από εκτύπωση που είχε κάνει ο κ.Λιόσης στο επίμαχο email, με συνέπεια στο επάνω μέρος να φαίνονται τα στοιχεία του.

Η έρευνα της αστυνομίας ξεκίνησε από τις 11 Ιουλίου όταν και είχε υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά για συνεχείς διαρροές απόρρητων εγγράφων του υπουργείου Οικονομικών σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και blogs.


Δείτε το επίμαχο έγγραφο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...