Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

O Τσιπρας καθησύχασε τα …αφεντικά του.


Με μία ομιλία διανθισμένη με τεχνικά στοιχεία, αναφορές στην Μεγάλη Κρίση του 1929 και παραπομπές στον Φρανγκλίνο Ρούζβελτ, τον Χέρμπερτ Χούβερ και τον Μπεν Μπερνάνκε, διοικητή της FED, ο κ. Αλ. Τσίπρας, επιχείρησε σε ομιλία που εκφώνησε το μεσημέρι της Τρίτης (τοπική ώρα) στο Ινστιτούτο Μπρούκινγκς στην Ουάσιγκτον να «καθησυχάσει» το αμερικανικό ακροατήριο ως προς τον ριζοσπαστισμό του ΣΥΡΙΖΑ...
Επιχειρώντας να μιλήσει με όρους προσιτούς στο αμερικανικό ακροατήριο, ο κ. Τσίπρας ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι «οι κινδυνολόγοι θα σας πουν ότι το κόμμα μας, αν έρθει στην κυβέρνηση, θα σκίσει τη δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, θα βγάλει τη χώρα έξω από την ευρωζώνη, θα διακόψει τους δεσμούς της Ελλάδας με την πολιτισμένη Δύση, ότι η Ελλάδα θα γίνει μια νέα Βόρεια Κορέα».
Και έσπευσε να δηλώσει κατηγορηματικά ότι «αυτό είναι κινδυνολογία στα χειρότερά της. Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει τίποτα από αυτά. Ήμασταν πάντα, και πάντα θα παραμείνουμε, ένα ευρωπαϊκό κόμμα», προσθέτοντας: «Επιτρέψτε μου να το πω αυτό ξεκάθαρα: ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Αλλά αυτό δεν σημαίνει αποδοχή ηλίθιων και απάνθρωπων πολιτικών που μας υπαγορεύονται από τους σημερινούς, αυτοκαταστροφικούς ιθύνοντες της Ευρωζώνης».
Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, ακόμα και οι υγιείς επικερδείς επιχειρήσεις χρεοκοπούν και ότι «νέοι άνθρωποι υψηλής κατάρτισης με διδακτορικά από Αμερικανικά και Βρετανικά Πανεπιστήμια, δεν μπορούν να βρουν εργασία».
Απέδωσε δε το πρόβλημα κατά κύριο λόγο στο ότι «το πιστωτικό σύστημα έχει σταματήσει να λειτουργεί και το κράτος αντί να βοηθά υπονομεύει δυνατότητες ανάπτυξης».
«Οι τράπεζές μας δεν μπορούν ούτε να δανειστούν ούτε να δανείσουν», τόνισε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι «την ίδια στιγμή, το χρεοκοπημένο κράτος μας δανείζεται χρήματα από την Ευρώπη και το ΔΝΤ εκ μέρους των τραπεζών, αλλά αυτά τα κεφάλαια εξαφανίζονται στις μαύρες τρύπες των τραπεζών» και πως «η βιομηχανία μας και ο τομέας των υπηρεσιών μας κείται σε ερείπια ενώ το κράτος επιτίθεται στα μειωμένα εισοδήματα εκείνων που ακόμα εργάζονται για να καλύψουν τα ελλείμματα του».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε επίσης μεταξύ των άλλων πως «οι χώρες μας μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές και σε μέγεθος και σε δομές. Ξέρουμε επίσης ότι υπάρχουν σκιές και προβλήματα του παρελθόντος τα οποία θέλουμε να υπερβούμε», συμπληρώνοντας: «υπάρχουν όμως και δεσμοί ισχυροί οι οποίοι σε ένα παγκοσμιοποιημένο τοπίο, γίνονται όλο και ισχυρότεροι. Διότι η δική μας καταστροφή αφορά και εσάς».
Ολόκληρη η ομιλία του κ. Τσίπρα στο Ινστιτούτο Μπρούκινγκς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...