Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Καλή ..πρωτομαγιά, και του χρόνου..σπίτια μας.



Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις των συνδικάτων στην Αθήνα για την εργατική Πρωτομαγιά. Τα τελευταία μπλοκ αποχώρησαν από το Σύνταγμα προς τη Σταδίου λίγο πριν από τοις 14.00, ενώ και οι «αγανακτισμένοι μοτοσικλετιστές» κατευθύνονταν μέσω Αμαλίας προς τους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Ανοιχτές είναι πλέον η Σταδίου, η Βασ. Σοφίας, η Βασ. Αμαλίας και η Πανεπιστημίου ως την οδό Ομήρου (προσωρινά).

Άνοιξε και ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα λίγο μετά τις 14.00.

Νωρίτερα, στο Σύνταγμα έφτασε η συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, που ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος, με κεντρικό «Ποτέ ξανά άνεργη Πρωτομαγιά».

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε ξεχωριστή συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η συμμετοχή ξεπερνούσε τις 10.000 ενώ οι διαδηλωτές αποχώρησαν γύρω στις 12.30.

Η δεύτερη συγκέντρωση, του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος. Παρόντες η υποψήφια περιφερειάρχης κυρία Ρένα Δούρου και ο βουλευτής κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης. Σε δηλώσεις της η κυρία Δούρου είπε ότι «στις επερχόμενες εκλογές θα έχουμε το τέλος των πολιτικών που έχουν εξαθλιώσει του εργαζόμενους» ενώ ο κ. Λαφαζάνης τόνισε: «στέλνουμε μήνυμα προοδευτικής ανατροπής στις κάλπες που έρχονται». Περί τις 12.30 οι διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία, από την Κλαυθμώνος προς το Σύνταγμα.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πατησίων συγκεντρώθηκαν μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου και γύρω στις 12.30 ξεκίνησαν την πορεία τους, προς το Σύνταγμα.

Συνολικά, εκτιμάται, ότι οι διαδηλωτές ξεπερνούν τις 15.000.



Κύπρος: Στην ανεργία επικεντρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...