Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Κάποιους δεν τους φτάνει η αρχαιοκαπηλία που έκαναν όλα τα χρόνια ,τώρα θέλουν και να θησαυρίσουν από τα… χωράφια .



Έχει ενδιαφέρον να δούμε σε ποιους ανήκουν τα καλύτερα φιλέτα.
Το παγκόσμιο ενδιαφέρον που έχουν προκαλέσει τα ευρήματα των ανασκαφών στην Αμφίπολη μεταφράζεται ως μεγάλη υπόσχεση ανάπτυξης και, όπως ήταν αναμενόμενο, οι πρώτες επαφές για αξιοποίηση της αγροτικής γης έχουν αρχίσει.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μακεδονία» ήδη στην περιοχή έχουν καταφθάσει μεσίτες και... αετονύχηδες οι οποίοι προσπαθούν να είναι οι πρώτοι που θα εκμεταλλευτούν την μεγάλη αξία που αναμένεται να πάρει η γη στην περιοχή.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Μεσολακκιάς, Αθανάσιος Ζουρνατζής, αναφέρει «Είναι αλήθεια ότι ήρθαν μεσίτες και ρωτούν για χωράφια και οικόπεδα», αλλά ο δήμαρχος Αμφίπολης Κ. Μελίτος επισημαίνει «Υπάρχει ενδιαφέρον για οικόπεδα και χωράφια. Όμως κανείς σοβαρός επενδυτής δεν θα κάνει κίνηση χωρίς τα τελικά δεδομένα των ανασκαφών, αν δεν ξέρει τι θα απαλλοτριωθεί στην περιοχή.
Στην παρούσα φάση οι ιδιοκτήτες γης εμφανίζονται επιφυλακτικοί στο να πουλήσουν, καθώς, εκτιμούν ότι τα κτήματά τους θα απαλλοτριωθούν. Άλλοι, πάντως, θεωρούν ότι οι τιμές των 250 έως και 500 ευρώ το στρέμμα που ίσχυαν μέχρι σήμερα είναι αρκετά χαμηλές και δεν διστάζουν να κάνουν λόγο για πωλήσεις έως και 5.000 ευρώ το στρέμμα.
Κάποιοι μάλιστα στο χωριό ανέφεραν ότι ένας αμυγδαλεώνας-φιλέτο με φόντο το λόφο Καστά ήδη πωλείται προς 5.000 ευρώ το στρέμμα, όταν η αντικειμενική αξία του και οι μέχρι τώρα πωλήσεις δεν θα ξεπερνούσαν τα 300 ευρώ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...