Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Πληρώνονται αδρά οι ..προστάτες μας .



Ο βασικός μισθός των ευρωβουλευτών είναι περίπου 7.956, 87 ευρώ μηνιαία στο όποιο προστίθεται το αφορολόγητο ποσό των περίπου 4.229 ευρώ για διάφορα έξοδα!
Οι “προστάτες” της Δημοκρατίας του κώλου, έχουν στην διάθεση τους 21. 209 ευρώ κάθε μήνα, για τις αμοιβές των συνεργατών τους. ( αυτοί δεν κατεβαίνουν υποψήφιοι) στο Στρασβούργο η στις χώρες τους. συνήθως προσλαμβάνουν κολλητούς και συγγενείς με μικρότερα ποσά, παρακρατώντας φυσικά αυτά που περισσεύουν για τον εαυτό τους. Κορόιδα είναι;; Τώρα μπορείς να καταλάβεις γιατί ορισμένα blogs γλύφουν με μανία κάποιους υποψηφίους..
Έχει και συνέχεια..
Επίσης, ο κάθε ευρωβουλευτής, δικαιούται τον ποσό των 304 ? για κάθε μέρα , όπου καταχωρείται στον κατάλογο τω συμμετεχόντων στις συνεδριάσεις των Βρυξελλών..
Επιπλέον, λαμβάνει επίδομα κατοικίας!!!!! 15% επί του βασικού μισθού δηλαδή, 1.193, 53? μηναία, γα το χώρο διαμονής!
Έχει και συνέχεια..
607 ? μηνιαία, για αποζημίωση δαπανών.
Η άδεια ενός ευρωβουλευτή είναι μεγαλύτερη των 2εβδομάδων !! αν έχει παιδιά τότε 300 ? για κάθε παιδί.
Business class θέση με την επίδειξη εισιτηρίου. Οι ευρωπαϊκές πτήσεις πληρώνονται από την κομισιόν.
Μιλάμε για έναν επίγειο παράδεισο σε περίοδο απίστευσης κρίσης. Εδώ δεν υπάρχει πάγωμα μισθών η μείωση μισθών. Εδώ, δεν κυριαρχεί η κατάθλιψη. Εδώ, δεν υπάρχουν ιδεολογίες Ελληνάκο μου….
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ( υπέρμαχος του πολυφυλετισμού και Γερμανόφιλος) κ Σκουρής είχε δηλώσει ότι “Η θέση αυτή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε ποτέ να μου συμβεί” (Die Welt, 18.12.12). Είχε άδικο;
Συμβουλευτικές επιτροπές, Μ.Κ.Ο κάνουν parties. Μιλάμε για στρατό.
 

Να πούμε πως όταν αποσύρονται οι επίτροποι της Κομισιόν λαμβάνουν για 3 χρόνια επίδομα 10.000 ? μηνιαία..
Kαλύτερα αμειβόμενος είναι ο επικεφαλής της ΕΚΤ, o γνωστός Μάριο Ντράγκι που αμείβεται με 374.000 ευρώ ετησίως (μεικτές μηνιαίες απολαβές: 31.177 ευρώ).
Τον Ντράγκι ακολουθούν οι πρόεδροι της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και Χέρμαν Βαν Ρομπάι ( πολυφυλετιστής) με 321.240 ευρώ ετησίως (26.770 ευρώ μεικτά μηνιαίως).
Στην ίδια μισθολογική κλίμακα και ο Έλληνας Βασίλειος Σκουρής, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Με κάτι λιγότερο αμείβεται η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Αστον, που παίρνει 24.793 ευρώ (μεικτά) μηνιαίως.
Την ίδια ώρα …Ένας στους τρεις εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα λαμβάνει μισθό που δεν ξεπερνά τα 300 ευρώ καθαρά (έως 440 ευρώ μικτά) αφού απασχολείται με ευέλικτες μορφές εργασίας (μειωμένο ωράριο, μερική απασχόληση, ενοικίαση, εκ περιτροπής εργασία κ.ά.), σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της ΙΝΕ-ΓΣΕΕ.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», τα στοιχεία δείχνουν ότι ο μισθός έχει συρρικνωθεί σημαντικά. Και αιτία για αυτό είναι οι νομοθετικές παρεμβάσεις των μνημονίων που επέβαλλαν φθηνές και ευέλικτες εργασιακές σχέσεις.
«Η υψηλή ανεργία αναγκάζει όλο και περισσότερους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να προσφεύγουν σε ευέλικτες μορφές απασχόλησης, κατάσταση που αφορά περίπου 500.000 άτομα. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει μια νέα γενιά εργαζομένων, αυτή των 300 ευρώ», Να σημειωθεί ότι οι ετήσιες αποδοχές στην Ελλάδα το 2014 ήταν μικρότερες από αυτές της Σλοβενίας (24.472 ευρώ) και της Κύπρου (22.740 ευρώ). Ειδικότερα, ανέρχονται σε 21.930 ευρώ, έναντι περίπου 34.584 ευρώ στην Ισπανία, 38.964 ευρώ στη Γερμανία, 44.377 στην Ιρλανδία και 49.256 στη Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...