Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Έδωσε εξετάσεις, και πέρασε με άριστα στο… κλαμπ των εβραιόδουλων.



Μέχρι πρόσφατα τη διαφορά που προέκυπτε στις τιμές των φαρμάκων από το ποσό αποζημίωσης μέχρι την τιμή που έφθανε ένα σκεύασμα στο ράφι την πλήρωνε σε ποσοστό 50% ο ΕΟΠΥΥ. Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορούσε βέβαια κατηγορία φαρμάκων με συγκεκριμένη τιμή.
Πλέον όμως επειδή το …ταμείο είναι μείον του ΕΟΠΥΥ, δύο είναι οι λύσεις  που προκρίνονται: είτε το 50% της διαφοράς να το πληρώνουν οι φαρμακευτικές εταιρείες είτε ο ασθενής!
Η πρώτη έμπνευση του Μάκη ήταν την επιβάρυνση να την επωμιστούν οι ασφαλισμένοι! Μετά όμως από εισηγήσεις ότι ένα νέο χαράτσι θα προκαλούσε και δεύτερο κοινωνικό  σάλο (μετά την υπόθεση με το κούρεμα των διαγνωστικών εξετάσεων), ο υπουργός Υγείας επιχειρεί τώρα τη διαφορά του 50% να την πληρώνουν οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις.
Αν κληθούν οι εταιρείες να το πληρώσουν θα είναι σαν να έχουν συμμετοχή στο κέρδος του φαρμακοποιού αλλά θα επωμιστούν και το ΦΠΑ της λιανικής με το οποίο δε σχετίζονται.
Μ αυτά και μ αυτά ο Μάκης Βορίδης- όπως λένε έγκυρες πληροφορίες του iatropedia.gr -άρχισε να το ξανασκέφτεται…
Επεξεργάζεται προτάσεις ώστε οι εταιρείες να επιλέγουν εκείνες ποιο φάρμακο θα επιβαρύνουν με το επιπλέον κόστος. Πως θα γίνει αυτό στην πράξη κι αν στο τέλος την πληρώσει και πάλι ο ασθενής, παραμένει προς ώρας άγνωστο…
Δεν κάνει πίσω ο Βορίδης για το «κούρεμα» των εξετάσεων! Όπως όλα δείχνουν με κομμένες πολλές δωρεάν εξετάσεις θα τη «βγάζουν» από δω και πέρα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, καθώς ο υπουργός Υγείας προς ώρας δε φαίνεται να πείθεται να αλλάξει τη ρύθμισή του παρά το σάλο που προκλήθηκε. 
 Ούτε οι αλλεπάλληλες αντιδράσεις ασθενών και φορέων δεν έκαναν το Μάκη Βορίδη να …ιδρώσει το αυτί του καθώς όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του iatropedia.gr, διαμηνύει πως δεν προτίθεται να αλλάξει τίποτε στην απόφασή του.
Τι κι αν οι ασθενείς αν θα θέλουν να κάνουν από δω και στο εξής προληπτικές εξετάσεις θα πρέπει να τις πληρώνουν από την τσέπη τους, τις περισσότερες τουλάχιστον. Για τον υπουργό υγείας δε φαίνεται να έχει και μεγάλη σημασία. Στόχος άλλωστε να μη …δυσαρεστηθεί η τρόικα και ξεφύγει ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ.
Πάντως ο Μάκης Βορίδης που μέσα από αυτή τη διαδικασία επιδιώκει να περιορίσει το κονδύλι για τις διαγνωστικές στα 323 εκατ. ευρώ δε φαίνεται να αλλάζει άποψη. Ακόμη και οι πιέσεις που λέγεται ότι ασκήθηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου για το επικοινωνιακό φάουλ Βορίδη, δεν πιάνουν τόπο. Και αυτό διότι υποστηρίζει πως τόσα χρήματα έχει στη διάθεσή του τόσα θα δώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...