Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Εάν δεν πάρει εντολή η δήθεν δικαιοσύνη από την Μερκελ δεν γίνετε τίποτα. Απλώς θα υπάρχουν …διώξεις.



Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον άνθρωπο της τρόικα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα κατά της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, από την Εισαγγελία Αθηνών, για παράβαση καθήκοντος. Η κυρία Σαββαϊδου είναι η εκλεκτή της τρόικα όπως ήταν και πριν ο προκάτοχός της Χ.Θεοχάρης. Η θητεία της είναι πενταετής και δεν μπορεί να αλλαχθεί από την κυβέρνηση, φεύγει μόνο με παραίτηση. Το αδίκημα αφορά στο ότι η κ. Σαββαίδου με απόφασή της στις 12 Ιανουαρίου του 2015, λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, έδωσε μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στα κανάλια -από αυτήν που προέβλεπε ο νόμος- προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του από τις διαφημίσεις, όταν δηλαδή οι καναλάρχες ξιφουλκούσαν υπέρ των Σαμαροβενιζέλων και πλειοδοτούσαν σε προπαγάνδα και τρομοκρατία κατά των πολιτών.
Συγκεκριμένα, ο νόμος 3845/2010 προβλέπει ότι ο ειδικός φόρος εισπράττεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και αποδίδεται στο Δημόσιο την 20η ημέρα κάθε μήνα για τα έσοδα του προηγούμενου. 
Με την απόφαση της 12ης Ιανουαρίου, προβλεπόταν ότι η δήλωση μπορεί να υποβληθεί μέχρι την 20η Ιανουαρίου για έσοδα του προηγούμενου έτους, δηλαδή, παρακρατήθηκαν (σε βάρος του δημοσίου) τα χρήματα αυτά. Εν ολίγοις τα κανάλια μπόρεσαν να εξοφλήσουν τα χρέη τους.
Η συγκεκριμένη δίωξη από την εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών, δίνει έντονα την οσμή της… συναλλαγής μεταξύ κυβερνήσεων και καναλαρχών, που αποτελεί την επιτομή της διαπλοκής. Ουδείς βέβαια μπορεί να «αποδείξει» ότι η εν λόγω «διευκόλυνση» ήταν το αντίδωρο της τότε κυβέρνησης για την μαύρη προπαγάνδα. Εκ του αποτελέσματος όμως δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης για την σκοπιμότητα.
Μετά την δίωξη για την διευκόλυνση στους καναλάρχες, μια ακόμα πιο σοβαρή υπόθεση έρχεται να απασχολήσει την δικαιοσύνη. Υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκεται πάλι η κυρία Σαββαΐδου.
Μιλάμε συγκεκριμένα για εταιρεία στην οποία εμπλέκεται πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, στην οποία καταλογίστηκε πρόστιμο – Μαμούθ 70 εκατομμυρίων και υπήρχε και θέμα τοκογλυφίας. Μιλάμε για την υπόθεση του Ανθόπουλου.
Για αυτή την εταιρεία λοιπόν η κυρία ΣΑΒΒΑΙΔΟΥ φέρεται να διέταξε επανέλεγχο στο πρόστιμο χωρίς να έχει τέτοια δικαιοδοσία.
Σε περίπτωση που τα γεγονότα επιβεβαιωθούν θα μιλάμε για κακουργηματική απιστία.
Φυσικά την απόλυτη ευθύνη φέρει η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου που την εξωφρενική επιλογή Θεοχάρη την διόρθωσε με πρόσωπο σχετιζόμενο με δικηγορικό γραφείο που αναλάμβανε υποθέσεις φοροδιαφυγής!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...