Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Τα λεφτά από τις μίζες θα βρεθούν για να κατασχεθούν;



Eχουν γίνει ακίνητα στην Κρήτη. Γιατί δεν το ψάχνουν; Mηπως φοβούνται μην αποκαλυφθεί ότι έχουν επενδυθεί και άλλων μίζες με τον ίδιο τρόπο;  

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς κανένα ελαφρυντικό, καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, ο άλλοτε διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Σμπωκος για την προμήθεια του συστήματος τηλεπικοινωνιών του Στρατού «ΕΡΜΗΣ», επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.
Στους συγκατηγορούμενούς του, τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή της Δ/νσης Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα και τον Νίκο Λεονταρίτη, στέλεχος της Δ/νσης Εξοπλισμών, το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 25 ετών και 20 ετών αντίστοιχα, αναγνωρίζοντας τους τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής διαγωγής μετά την πράξη.
Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζήτησαν αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Γιάννη Σμπώκου, χαρακτηρίζοντας το ως «μη νόμιμο».
Αντίθετα, έκανε δεκτά τα αιτήματα των Κάντα και Λεονταρίτη και χορήγησε αναστολή στην έφεσή τους.
Στους δύο καταδικασθέντες επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης σε ΑΤ της περιοχής τους τρεις και δύο φορές το μήνα αντίστοιχα, και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Τέλος, επέβαλε στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων τους για μία δεκαετία.
Οι τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για άμεση συνέργεια σε απιστία, με την επιβαρυντική περίπτωση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, ενώ ο Αντώνης Κάντας βαρύνεται επίσης με τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Οι ευθύνες του Άκη Τσοχατζόπουλου έχουν παραγραφεί βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ενώ ο τέταρτος κατηγορούμενος Ζαχαρίας Ανδρουλάκης έχει αποβιώσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...