Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Ο Τσίπρας φέρνει την ΙSIL στην Ελλάδα.



Η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal», επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να γίνει το χωνευτήρι λαθρομεταναστών και προσφύγων της γηραιάς ηπείρου. 
Η ελληνική πλευρά, τώρα, έχει αναλάβει την υποχρέωση να ανεβάσει ταχύτητες σε ό,τι αφορά στις υποδομές. Το προηγούμενο διάστημα η Ελλάδα είχε δεσμευτεί απέναντι στον ΟΗΕ να οικοδομηθούν υποδομές που θα αφορούν σε 23.000 πρόσφυγες, και μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν ολοκληρωθεί για 7000.
Το χρονοδιάγραμμα που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το όλο έργο, εκπνέει στο τέλος του χρόνου. “Η χώρα θα εκπληρώσει εγκαίρως τις δεσμεύσεις της”, είπε ο Αλέξης Τσιπρας. 
Στο ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας, που εκτείνεται σε έκταση 40 στρεμμάτων δίπλα από το Ολυμπιακό Στάδιο, εξετάζει, η ελληνοΓερμανική κυβέρνηση για την κατασκευή και διαμόρφωση μόνιμου χώρου στέγασης και φιλοξενίας των λαθρομεταναστων που καταφθάνουν κατά χιλιάδες στη χώρα μας από τα τουρκικά παράλια.
Και το «Der Spiegel» σε δημοσίευμα του άφησε να εννοηθεί ότι το κέντρο-γίγας προσφύγων, όπως το αποκαλεί, θα δημιουργηθεί σε πρώην αθλητική εγκατάσταση που χρησιμοποιήθηκε στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. Στο άρθρο, που δεν αναφέρεται η εγκατάσταση, υπολογίζεται φιλοξενία μέχρι και 50.000 ανθρώπων.
Σύμφωνα με το Έθνος, υπάρχει και συμπληρωματικό πρόγραμμα  που προβλέπει και…επιδότηση ενοικίου στους λαθρομετανάστες μέσω του οποίου θα  διατίθενται τρία ευρώ ανά άτομο και ανά ημέρα. Έτσι μια τετραμελής οικογένεια δήθεν προσφύγων θα διαθέτει 360 ευρώ το μήνα για ενοίκιο.
Η προδοτική κυβέρνηση θα αναζητήσει και διαθέσιμα σπίτια ιδιωτών για τους πρόσφυγες.
Τα σπίτια αυτά θα είναι διασκορπισμένα σε όλη την επικράτεια και θα μένουν για ένα τρίμηνο σε αυτά. Προτεραιότητα θα δοθεί σε οικογένειες.
Επίσης το πρόγραμμα προβλέπει φιλοξενία σε οικογένειες.
Στο ωραίο γράφημα του Eurasia Group καταγράφονται με ακρίβεια οι μετακινήσεις των προσφύγων και των λαθρομεταναστών στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων στο διάστημα 16-21 Οκτωβρίου 2015.

Τις μέρες εκείνες, εισήλθαν 48.000 ψυχές στην Ελλάδα, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ, το οποίο και καταγράφεται κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, όταν και οι καιρικές συνθήκες θα έπρεπε θεωρητικά να αρχίζουν να αποθαρρύνουν όσους επιθυμούν να μετακινηθούν.

Το ίδιο ακριβώς διάστημα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εφαρμόζοντας τα ίδια ανόητα επικοινωνιακά κόλπα με εκείνα της εποχής των συνεχών Eurogroup, υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται σκληρά και αρνείται δήθεν να συμφωνήσει στη μόνιμη φιλοξενία 50.000 «προσφύγων».

Θεωρούμε αστείο και να συζητάμε για το αν θα φιλοξενήσουμε μόνιμα 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να φιλοξενήσουμε πολύ περισσότερους καθώς καμία πολιτική διαχείριση δεν μπορεί να αλλάξει τη... γεωγραφική θέση της χώρας. Θυμίζουμε ότι ακριβώς απέναντι, η Τουρκία «φιλοξενεί» 2.000.000 Σύριους, που περιμένουν να περάσουν απέναντι .
H Τουρκία έχει προσφέρει πολλή στήριξη σε αυτούς με τα λεφτά των Αραβικών κρατών. Από τη στιγμή που οι επαναστάτες και τα μέλη της ISIL (δημιουργήματα της Δύσης) χάνουν το πόλεμο είναι λογικό να ψάξουν να βρουν οδούς διαφυγής.
Το Ιράκ, το Ιράν, οι Κούρδοι αλλά και το Ισραήλ δεν φαίνεται να τους αφήνουν χώρο να πάνε προς τα εκεί, η δε Τουρκία δεν τους θέλει για να μείνουν εκεί. Μόνη οδός διαφυγής τους είναι η Τουρκία και από εκεί η Ελλάδα.
Με την είσοδο των Ρώσων στο παιγνίδι φαίνεται ότι τα buffer zones  συνεχώς αδειάζουν. Για το λόγο αυτό ανέρχεται συνεχώς πρόσφατα και ο αριθμός αυτών που έρχονται από τη Συρία στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας.
Ο Τσίπρας αποδεχόμενος να “φιλοξενήσει” 50,000 πρόσφυγες δημιουργεί ένα μεγάλο buffer zone από φανατικούς ισλαμιστές, όπως αυτά που διαλύονται στη Συρία, μέσα στην Ελλάδα. Το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό και θα γίνει τραγικότερο από τη στιγμή που θα τους δώσει με κάποιο τέχνασμα Ελληνική Γή για καλλιέργεια με σκοπό να τους κρατήσει ώστε να δημιουργηθεί μειονότητα. Ποιός είναι τόσο αφελής να πιστέψει την ΕΕ των “έξυπνων”, ότι στην Ελλάδα πλέον θα έρχονται οι “μετανάστες” για να μείνουν για “λίγο”; Ποιός θα είναι τόσο αφελής να πιστέψει απόψεις, όπως ότι “η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει τη πλάτη της στο προσφυγικό”, όταν φορτώνεται μόνιμα όλο το βάρος της υπόθεσης και όταν διαφημίζεται στο διαδίκτυο σαν χώρα “παράδεισος” για τους μετανάστες (ανοιχτές πόρτες, δουλειά και προσφορά Ελληνικής Γής);
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Τσίπρας δεν κλείνει τα σύνορα της Ελλάδας με τη Τουρκία. Τα πολιτικά παιγνίδια που παίζει κάθε φορά για ξεκάρφωμα, όταν είναι να βουλιάξει ποιό βαθειά το καράβι δεν πιάνουν πια. Τελευταίο του στραβοπάτημα είναι η προσπάθεια του να ελέγξει το εσωτερικό της χώρας για αναμενόμενες ταραχές ή για καταγραφή ανεξάρτητων ή “εκτός κειμένου οδηγιών” κινήσεων. Αυτό το διευθετεί με τρείς τρόπους: α) με τον έλεγχο του διαδικτύου β) με τις τηλεοπτικές άδειες (αυξημένος έλεγχος της προπαγάνδας), που δεν είναι προσαρμοσμένες στα διεθνή πρότυπα (αλλαγή σκηνικού με δήθεν νέους καναλάρχες ενώ τα συμφέροντα θα είναι τα ίδια ή πιο προωθημένα) και γ) με την αλλαγή του χαρακτήρα της ΕΥΠ (τη μετατρέπει σε υπηρεσία προστασίας της εσωτερικής κυριαρχίας). Αν ο Τσίπρας δεν είναι με τη Γερμανία αλλά ούτε και με την Ελλάδα, τότε με τίνος το παιγνίδι είναι;

Ντάισελμπλουμ: Μείωση χρηματοδότησης στις χώρες που δεν δέχονται πρόσφυγες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...