Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Θέλουν την δημιουργία «κέντρων διαλογής κρέατος» στην Αθήνα.



Τη δημιουργία ενός κέντρου υποδοχής - ΔΙΑΛΟΓΗΣ  λαθρομεταναστών  στην Αθήνα επιδιώκει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με το περιοδικό «Der Spiegel».
Το κέντρο, που θα δημιουργηθεί σε πρώην ολυμπιακό χώρο της ελληνικής πρωτεύουσας, θα λειτουργεί υπό τη διοίκηση της FRONTEX και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Όμως, η ελληνική κυβέρνηση έχει εκφράσει ήδη τις επιφυλάξεις της για αυτή τη μεταφορά των hotspots από την Λέσβο και την Κω, στην Αθήνα.
«Η Μέρκελ θέλει στην μίνι Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες την Κυριακή να πετύχει μια ουσιαστική βελτίωση της δουλειάς των κέντρων διαλογής . Η Καγκελάριος επιδιώκει η κατανομή των λαθρο  εντός ΕΕ να γίνεται απευθείας από αυτά τα κέντρα πρώτης υποδοχής.
Οι περισσότεροι εκ των 4.000 προσφύγων που καταφθάνουν καθημερινά στα ελληνικά νησιά δεν υποβάλλουν αίτηση ασύλου – από φόβο είτε μήπως απελαθούν είτε μήπως σταλούν σε μια ευρωπαϊκή χώρα στην οποία δεν θέλουν να ζήσουν.
Το κύριο πρόβλημα ωστόσο, είναι ότι τα ελληνικά νησιά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κύμα των λαθρο και για αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να μεταθέσει την πρώτη υποδοχή των από τους υπερβολικά επιβαρυμένους δήμους Λέσβου και Κω στην ηπειρωτική χώρα.
Έτσι θα πρέπει να δημιουργηθεί σε πρώην ολυμπιακές εγκαταστάσεις στην Αθήνα ένα τεράστιο κέντρο για 40-50.000 ανθρώπους, το οποίο θα διοικείται από υπαλλήλους τους FRONTEX και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Τα κέντρα διαλογής κρέατος με τόσους πολλούς λαθρο θα δημιουργήσουν άσχημες εικόνες που θα έμοιαζαν με ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Μέσα σε πέντε ημέρες έως και τις 21 Οκτωβρίου, έφτασαν στην Ελλάδα 48.000 πρόσφυγες, όπως μετέδωσε ο Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευση (ΙΟΜ) χθες.

Μόνο στη Λέσβο το τελευταίο 24ωρο έφτασαν επιπλέον 5.224 άτομα. Η Υπάτη Αρμοστεία σημείωνε ωστόσο ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στη Συρία δεν προκάλεσαν αυξημένο κύμα εξόδου.

Ο ΙΟΜ τόνιζε ότι ο αριθμός των αφίξεων στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα έφτασε σε αριθμό ρεκόρ για αυτό τον χρόνο, προσθέτοντας ότι το σύνολο των βαπτισμένων ως πρόσφυγες  που έχουν έρθει στην Ευρώπη αγγίζει τις 681.000.
Ο αριθμός των ατόμων που έχουν μετακινηθεί εντός Συρίας έχει πέσει από 7,6 εκατομμύρια στα 6,3 εκατομμύρια, μια πτώση που θα μπορούσε να αποδοθεί στο κύμα ΕΞΟΔΟΥ προς την Ευρώπη καθώς πολλοί άνθρωποι καταγράφηκαν ως αγνοούμενοι στην τελευταία καταμέτρηση.



Ελληνικό Γκουαντάναμο που θα μπορεί να φιλοξενεί 500.000 λαθρομετανάστες (κι όχι 50.000 όπως διαρρέουν για να μην προκληθεί σοκ στους ηλίθιους  Έλληνες πολίτες) απαιτούν η Μέρκελ και ο φίλος μας ο Ολάντ για να διατηρήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.
Η Βουλγαρία, η Σερβία και η Ρουμανία ανακοίνωσαν ότι θα κλείσουν τα σύνορά τους αν η Γερμανία ή άλλες χώρες πράξουν το ίδιο για να σταματήσουν την είσοδο λαθρομεταναστών στο έδαφός τους, προειδοποιώντας ότι δεν θα επιτρέψουν στην περιοχή των Βαλκανίων να γίνει μία ουδέτερη ζώνη για εγκλωβισμένους λαθρομετανάστες.
«Οι τρεις χώρες, είμαστε έτοιμες, αν η Γερμανία και η Αυστρία κλείσουν τα σύνορά τους, να μην επιτρέψουμε να μετατραπούν οι χώρες μας σε ουδέτερες ζώνες. Θα είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε τα σύνορά μας», είπε ο Μπορίσοφ στους δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ συγκάλεσε εκτάκτως μίνι σύνοδο κορυφής στην οποία θα συμμετάσχουν ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες την Κυριακή με στόχο την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στα δυτικά Βαλκάνια, όπου χιλιάδες βαπτισμένοι πρόσφυγες και λαθρομετανάστες που επιχειρούν να φθάσουν στη Γερμανία έχουν εγκλωβιστεί σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...