Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Το μήκος της μπαλαντέζας είναι ανάλογο με τις εποχές.



Πριν χρόνια μας είχε τρελάνει ο Ανδρέας με την μπαλαντέζα Πειραιά - Κρήτης. Τώρα έρχεται ο Τσίπας και την επιμήκυνε μέχρι το… Ισραήλ. Έχουμε την γνώμη πως εάν την έβαζε στον κώλο του θα είχαμε…. Πλήρη ενεργειακή  επάρκεια. Για πολύ μαλάκες μας περνά o….ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑΣ. Θέλει να μας πει, ότι πήγε στο…. Ισραήλ για την μπαλαντέζα;  

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε την τριμερή συνάντηση Ελλάδας -Κύπρου - Ισραήλ ιστορική τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη λέξη συχνά.
Ο κ. Νετανιάχου αναφέρθηκε σε δημιουργία τριμελούς επιτροπής που θα εξετάσει δυνατότητες δημιουργίας αγωγού για μεταφορά φυσικού αερίου από το Ισραήλ και τη Κύπρο στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ο κ. Νετανιάχου αναφέρθηκε και στη μεταφορά ηλεκτρισμού με καλώδιο που θα ενώνει την χώρα του με τη Κύπρο και την Ελλάδα.
Ο ηλεκτρισμός θα παράγεται από φυσικό αέριο και ανανεώσιμες πηγές. Ιστορική χαρακτήρισε την τριμερή συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Ανέφερε ότι εκφράστηκε η κοινή πεποίθηση ότι οι τρεις χώρες πρέπει να δράσουν συλλογικά για αντιμετώπιση των προκλήσεων. Στόχος της τριμερούς είπε o κ. Αναστασιάδηςς είναι η ειρήνη στη Μεσόγειο μέσω της συνεργασίας των κρατών ενώ ξεκαθάρισε ότι οι όποιες συμφωνίες δεν στρέφονται κατά του οποιουδήποτε κράτους. Παραμένουμε τόνισε ο Πρόεδρος σταθερά δεσμευμένοι στην προώθηση κοινών έργων στον τομέα της ενέργειας.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις ενεργειακές συμφωνίες ενώ αναφερόμενος στο κυπριακό είπε ότι η Ελλάδα προσβλέπει σε λύση του προβλήματος χωρίς το αναχρονιστικό σύστημα των εγγυήσεων. Τάχθηκε επίσης υπέρ της δημιουργίας Παλαιστινιακού κράτους και στενότερης συνεργασίας του Ισραήλ με την ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...