Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Είναι ο Μητσοτάκης ηλίθιε.




Υπό πολιορκία βρίσκεται η χώρα από τα δεκάδες μπλόκα που έχουν στήσει οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα.
Η κυκλοφορία στο εθνικό οδικό δίκτυο γίνεται με διαλείμματα, καθώς οι αγρότες κλείνουν τους δρόμους ανά δύο ώρες σε κάθε σημείο της επικράτειας. Επεισόδια σημειώθηκαν στην Καστοριά, όπου εξαγριωμένοι αγρότες επιτέθηκαν φραστικά σε δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μια της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στις Σέρρες έκαψαν σημαία του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Πάτρα η Νομαρχιακή Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να ματαιώσει την ομιλία του υφυπουργού Κοινωνικών ΑσφαλίσεωνΤάσου Πετρόπουλου, υπό το φόβο εντάσεων. Με αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα, συνθήματα για «προδότες» και απειλές οι αγρότες της Καστοριά επιτέθηκαν στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου και Μίμη Δημητριάδη, καθώς και στη βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ, Μαρία Αντωνίου. Την ίδια ώρα στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλοακαρνανίας αγρότες απέκλεισαν την εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, ενώ εξέφρασαν με ακραίο τρόπο την αντίδρασή τους στο ασφαλιστικό, ταυτίζοντας με τους τζιχαντιστές τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας, οι οποίοι φαίνονται να σφάζουν ομήρους-αγρότες. Πάνω από 15.000 τρακτέρ έχουν παραταχθεί σε κεντρικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου. Χιλιάδες αγρότες είναι στα μπλόκα και απειλούν να κατέβουν με τα τρακτέρ τους ακόμη και στην Αθήνα, αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. 

Βασικά σημεία διαμαρτυρίας σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα αποτελούν τα Τέμπη το Κάστρο στη Βοιωτία και τα τελωνεία σε Καστανιές και Κήπους, τα οποία θα κλείσουν συμβολικά, ενώ οι αγρότες απέκλεισαν επίσης τα Μάλγαρα και τον παράδρομο της Εγνατίας στα Κερδύλλια
 Ο κόμβος της Κουλούρας αριθμεί περισσότερους από 3.000 αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, οδηγούς λεωφορείων και ταξί, αλλά και πολίτες από άλλους επαγγελματικούς κλάδους. 
Συμβολικές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν και τα μπλόκα: στην είσοδο των Γιαννιτσών, τον περιφερειακό δρόμο στον κόμβο Μανδάλου, τη Χαλκηδόνα και τα διόδια Μαλγάρων. Μπλόκο ετοιμάζεται και στα Νέα Μουδανιών Χαλκιδικής, όπου βρίσκονται ήδη περισσότερα από 200 τρακτέρ.
 Στη Νίκαια, όπου βρίσκονται περίπου 2.000 τρακτέρ έχει ουσιαστικά κλείσει η Εθνική Οδός από το μεσημέρι της Πέμπτης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...