Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Ο «Βαρδινογιάννης» θα συνεργαστεί με τον ψιλικατζή της γειτονιάς. Ποιος θα είναι ο χαμένος;



Το κορυφαίο είναι που θα τον υποδεχτεί ο αρχηγός των Μασάει ο…. Καμμένος. Θα φορά την στολή που έχει όλους τους σπόνσορες;
Επί ποδός βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία για την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αθήνα με τα μέτρα.
Περισσότεροι από 2.500 αστυνομικοί θα επιστρατευθούν για την υλοποίηση των μέτρων ασφαλείας που έχουν σχεδιάσει οι επιτελείς ενώ από το μεσημέρι θα κλείνουν οι δρόμοι από όπου περνά ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας και γύρω από το Μαξίμου, το Προεδρικό Μέγαρο και τη Βουλή τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια και δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση ούτε στους πεζούς.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Αστυνομίας, από τη Λεωφόρο Κατεχάκη και έως το κέντρο θα υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία κάθε 30 μέτρα.
Για τις μετακινήσεις του Ρώσου προέδρου στη Βόρεια Ελλάδα θα χρησιμοποιηθούν τρία παρόμοια θωρακισμένα αυτοκίνητα, με το ένα να βρίσκεται σε ειδικά φυλασσόμενο χώρο στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και τα άλλα δύο να είναι, ήδη, στις Καρυές.
Η αντιπροσωπεία που θα συνοδεύει τον Βλαντιμίρ Πούτιν θα μεταβεί οδικώς από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», με θωρακισμένο όχημα στην Ουρανούπολη και από εκεί με ταχύπλοο στη Δάφνη.
Όπως έχει γίνει γνωστό, για τη μεταφορά του ίδιου και της συνοδείας του θα χρησιμοποιηθούν τρία ταχύπλοα σκάφη ωστόσο, ελάχιστοι θα γνωρίζουν σε ποιο από τα τρία θα επιβαίνει ο Ρώσος πρόεδρος, για ευνόητους λόγους.
Η ώρα άφιξής του τοποθετείται μετά τις 4 το απόγευμα.
Τα ταχύπλοα θα συνοδεύουν δύο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα μεταβεί με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, μία ώρα νωρίτερα, γύρω στις 3 το μεσημέρι.
Το πρόγραμμα
Πρόγραμμα επίσκεψης του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Βλαντίμιρ Πούτιν, στο Μέγαρο Μαξίμου
17:00 Άφιξη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Πούτιν, στο Μέγαρο Μαξίμου.
17:05-17:35 Κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Πούτιν, με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
17:35-18:35 Γεύμα Εργασίας – διευρυμένες συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών
18:35-18:55 Υπογραφή Συμφωνιών.
18:55-19:25 Δηλώσεις του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Πούτιν, και του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προς τα ΜΜΕ.
Συνοδεία εννέα υπουργών καταφτάνει στην Αθήνα στις 3.30 το απόγευμα της Παρασκευής ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ στο Αγιο Ορος που θα μεταβεί το Σάββατο θα τον υποδεχθούν ο πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, και 50 ρώσοι μητροπολίτες! Πλην των υπουργών και των μητροπολιτών ο Πούτιν θα φέρει μαζί του και μια σειρά από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται ή ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα.

Ο Καμμένος στην υποδοχή στο αεροδρόμιο
Στο αεροδρόμιο τον Ρώσο πρόεδρο θα έχει την χαρά να υποδεχτεί ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος.
Στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει μισάωρη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Αμέσως μετά ο ρώσος πρόεδρος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και για διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.
Στις 6.30 το απόγευμα θα δοθεί γεύμα εργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου και αφού υπογραφούν οι συμφωνίες για την ενέργεια και τις επενδύσεις στις μεταφορές θα ακολουθήσουν δηλώσεις των κκ. Πούτιν και Τσίπρα.
Στις 19:25 ο ρώσος πρόεδρος θα μεταβεί στο Βυζαντινό Μουσείο συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό.
Το βράδυ της Παρασκευής ο ρώσος πρόεδρος και η συνοδεία του θα καταλύσει σε ξενοδοχείο στο Καβούρι, όπου βρίσκεται από σήμερα σε κλοιό ασφαλείας.
Το Σάββατο θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και από εκεί στο Αγιο Ορος για προσκυνηματική επίσκεψη στο Αγιον Ορος, συνοδευόμενος από τον Ελληνα ομόλογό του κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Η επίσκεψη στη μοναστική πολιτεία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση χιλίων χρόνων παρουσίας Ρώσων μοναχών στο Αγιον Ορος.
Δεκάδες άνδρες των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας έχουν ζώσει την Ιερά Κοινότητα.
Η επίσκεψη στο Αγιο Ορος θα αρχίσει με δοξολογία στις Καρυές και εν συνεχεία ο κ. Πούτιν θα επισκεφθεί τη Μονή του Αγίου Παντελεήμονος (ρωσικό μοναστήρι).
Συμφωνίες
Η ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Ρώσου Προέδρου, και των δύο κυβερνητικών αντιπροσωπιών, θα επικεντρωθεί α) στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων (συμπ. προσέλκυση ρωσικών επενδύσεων, προώθηση ελληνικών εξαγωγών κυρίως στον αγροδιατροφικό τομέα, ενέργεια, τουρισμός), β) στην αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου για διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και για τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και ΝΑΤΟ-Ρωσίας γ) και τη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, της παιδείας, της επιστήμης και της τεχνολογίας στο πλαίσιο, επίσης, του Αφιερωματικού Έτους 2016.
Τον Ρώσο πρόεδρο θα συνοδεύει πολυπληθής κυβερνητική αντιπροσωπία με τη συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών, Ενέργειας, Μεταφορών, Πολιτισμού, Οικονομικής Ανάπτυξης, Γεωργίας και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.
Επιπλέον, στην αποστολή θα συμμετέχουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Gazprom και της Rosneft και δεκάδες άλλοι επιχειρηματίες.
Μετά το πέρας της κατ’ ιδίαν συνάντησης Πρωθυπουργού και Ρώσου Προέδρου και των διευρυμένων συνομιλιών των δύο αντιπροσωπιών, οι δύο πλευρές αναμένεται να υπογράψουν σειρά διακηρύξεων και συμφωνιών:
• Πολιτική Διακήρυξη για ελληνο-ρωσικό διάλογο επί διεθνών και περιφερειακών θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος
• Διακήρυξη Εταιρικής Σχέσης για Εκσυγχρονισμό (σχετικά με οικονομική συνεργασία)
• Συμφωνίες συνεργασίας (μεταξύ Υπουργείων) για
o Επιστήμη και τεχνολογία
o Τουρισμό
o Μετεωρολογία
• Συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ φορέων
o Enterprise Greece – Invest in Russia
o ΕΛΠΕ – Rosneft
o Πανεπιστήμιο Πειραιά – Πανεπιστήμιο Ουραλίων
o Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας – Ρωσικό Ινστιτούτο Ενέργειας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Kανετε υπομονή. Το καινούργιο ανέκδοτο του είναι πως θα ανοίξει τον φάκελο της Κύπρου. Ρε τι παθαίνει ο άνθρωπος με μια κολοκαρέκλα..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...