Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Έχει το Άγιο Όρος ….Α.Ο.Ζ;



Η Ρωσία επιθυμούσε να προσδώσει κάθε δυνατή λαμπρότητα στην επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτιν στο Άγιο Όρος. Για την ρωσική πλευρά το προσκύνημα του Ρώσου Προέδρου και του Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου γίνεται στο πλαίσιο των άτυπων εκδηλώσεων της Ρωσίας για την παρουσία ρωσόφωνων μοναχών στον Άθωνα.
Κατά τη ρωσική πλευρά η πρώτη χρονολογημένη παρουσία ρωσόφωνου μοναχού στο Άγιο Όρος χρονολογείται στο 1016 μ.Χ. Ωστόσο, η επίσημη καταγεγραμμένη παρουσία σλαβόφωνων μοναχών στον Άθωνα χρονολογείται μόλις στον 18ο αιώνα.
Η Ιερά Κοινότητα είχε τους προηγούμενους μήνες μαραθώνιες διαβουλεύσεις με την ρωσική πλευρά για τον τρόπο οργάνωσης και ονομασίας των εορτασμών, ωστόσο η αυστηρή απαίτηση της πλευράς της Μόσχας να ονομαστούν οι εορτασμοί ως «χιλιετηρίδα της παρουσίας των Ρώσων στο Άγιο Όρος» ήταν αναπόδεκτη από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.
Η Ρωσική Εκκλησία τα τελευταία χρόνια επιχειρεί να αυξήσει την επιρροή της στο Αγιον Όρος, ακόμη και με αύξηση των μαθητών που φοιτούν στην Αθωνιάδα Ακαδημία! Αυτό, βεβαίως, αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου, αφού οι Ρώσοι το τελευταίο διάστημα έχουν έρθει αρκετά κοντά και με τους μοναχούς του ρουμανικού, του σερβικού και του βουλγαρικού μοναστηριού, αναδεικνύοντας τη... θρησκευτική διπλωματία ως εργαλείο για την αύξηση της επιρροής τους στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Και σαν να μην έφτανε αυτό, επισήμως πλέον διεκδικούν από την Ιερά Κοινότητα μετόχια τα οποία ανήκουν σε ελληνικές μονές. Όπως έχει γίνει γνωστό, ζητούν τις σκήτες του Αγίου Ανδρέα, που ανήκουν στη Μονή Ιβήρων και βρίσκονται στις Καρυές, και του Προφήτη Ηλία, που ανήκουν στη Μονή Παντοκράτορος.

Την ίδια στιγμή ο προσωπικός σύμβουλος  του Πούτιν Αλεξάντερ Ντούγκιν, δημοσιεύει φωτογραφίες από το Άγιο Όρος όπου βιώνει τον Ορθόδοξο μυστικισμό...



Όταν ανακατεύετε η πολιτική με την θρησκεία, δεν προμηνύετε τίποτα καλό. Βλέπε ισλαμιστές του χαλιφάτου.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ολοι θελουν κατι δεν τους στελνουν απο κει που ηρθαν τους κατσαπλιαδες;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...