Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Μπαμπά γιατί… γαυγίζει ο… Σκουρλέτης ; Πεινάει;



Για «στημένο διαγωνισμό» και για πώληση της ΔΕΗ «όσο-όσο» έκανε λόγο ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.
Όπως εξήγησε, ένας διαγωνισμός είναι στημένος όταν «σε αναγκάζουν να πουλάς σώνει και καλά μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2018. «Είναι σαν να παίζεις χαρτιά και να σου έχουν πει εξαρχής ότι το πρωί θα έχεις χάσει τα μισά σου λεφτά» Φοβάμαι ότι θα πουλήσουμε όσο-όσο ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν ξέρουμε αν η ΔΕΗ «πουληθεί όσο, όσο», όπως φοβάται ο κ. Πάνος Σκουρλέτης. Ξέρουμε ότι θα πουληθεί όσο ακριβώς την χαντάκωσε ο ίδιος ως προϊστάμενος υπουργός της και γενικότερα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Διότι, πριν αναλάβει τούτη η λαοσωτήριος κυβέρνηση, η τιμή της μετοχής κυμαινόταν το 2014 στα 12 ευρώ. Χθες, μετά την αριστεροδεξιά λαίλαπα, η τιμή ήταν στα 2,79 ευρώ.
Επομένως δεν χρειάζονται θεωρίες συνωμοσίας για «βαποράκια συμφερόντων, στελέχη των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών που θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία», όπως είπε ο πρώην υπουργός Ενέργειας στον ΣΚΑΪ (29.3.2017). Μια χαρά απαξιώνει το κοινό μας βιός ο κ. Σκουρλέτης και οι συνάδελφοί του. Όλη η περιουσία ημών των Ελλήνων πολιτών, έπεσε θύμα του ρεσάλτου που έκαναν στην εξουσία οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Την χαντάκωσαν με εκείνες τις περήφανες διαπραγματεύσεις (με τα πουκάμισα έξω γενικώς και με τους τορβάδες επ' ώμου ειδικώς) και τώρα μάλλον θα πουληθεί στο ένα τέταρτο της αξίας που είχε επί «Σαμαροβενιζέλων».

Ή μπορεί να πάει ακόμη παρακάτω. Να θυμηθούμε ότι αυτή η κυβέρνηση πούλησε την «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.» έναντι 45 εκατ. ευρώ όταν ο κ. Γιώργος Σταθάκης ως αντιπολιτευόμενος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε το 2013: «Η σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση προωθείται σε προκλητικά χαμηλή τιμή (300 εκατ. ευρώ) με αποτέλεσμα να έχει αμελητέα ωφέλεια ως προς την εξυπηρέτηση του διακηρυγμένου στόχου της κυβέρνησης, την αποπληρωμή τμήματος του δημοσίου χρέους μέσω των ιδιωτικοποιήσεων. Ταυτόχρονα, οι όροι του διαγωνισμού για την εκποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. περιλαμβάνουν και σκανδαλώδεις όρους που ευθέως τραυματίζουν το ελληνικό δημόσιο, καθώς χαρίζονται στους υποψήφιους αγοραστές ακίνητα του δημοσίου αξίας ύψους κοντά στο μισό (120 εκατ. ευρώ) της συνολικής τιμής πώλησης». (Δήλωση 15.7.2013)
Μην μιλήσουμε βέβαια για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας όπου διάφορα καλόπαιδα είχαν το ελεύθερο από αυτή την κυβέρνηση να σπάνε ακυρωτικά μηχανήματα τις καθημερινές και να καίνε τρόλεϊ Κυριακές και εορτές. Χαντακώνονται κι αυτές και σιμά κοντά, είναι το αδιέξοδο. Εδώ θα είμαστε κι ελπίζουμε ότι δεν θα το δούμε...

Σαν τον λίβα που καίει τα τελευταία σπαρτά περνά αυτή η κυβέρνηση σε όση δημόσια περιουσία απέμεινε. Δεν είναι μόνο ότι την απαξιώνει με πράξεις και παραλείψεις, αλλά μετά ζητάει και τα ρέστα. «Ακολουθήθηκε πολιτική απαξίωση (της ΔΕΗ) για να πωληθεί όσο-όσο, είναι ιδεοληπτικοί οι άνθρωποι. Πρόκειται για ιδεοληψία και δογματισμό» είπε ο κ. Σκουρλέτης που ήταν υπεύθυνος για την ΔΕΗ την εποχή που η μετοχή της κατρακυλούσε. Πάλι καλά που δεν βγήκε και ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης και να καταγγέλλει το άθλιο τίμημα με το οποίο πούλησε τις τραπεζικές μετοχές η κυβέρνηση. Ή μήπως κατήγγειλε κι αυτός τους δανειστές για τα capital controls που ο ίδιος επέβαλε;

Το θράσος του κ. Σκουρλέτη δεν περιορίστηκε στο τίμημα πώλησης της ΔΕΗ. Επεκτάθηκε και στην Πολιτειακή του λειτουργία. Αν και θεωρεί προϊόν συνωμοσίας και έγκλημα σε βάρος της περιουσίας μας την πώληση, θα πειθαρχήσει, λέει, στην απόφαση του κόμματος διότι «έχω γαλουχηθεί εντελώς στην λογική των συλλογικών αποφάσεων. Δεν είμαι στην Αριστερά για να κάνω προσωπική καριέρα. Σέβομαι τον εσωκομματικό διάλογο, είμαστε το πιο δημοκρατικό κόμμα, το έχουμε κατακτήσει αυτό». Μπράβο στον κ. Σκουρλέτη που δεν κάνει «προσωπική καριέρα στην Αριστερά», μπράβο και στην ΣΥΡΙΖΑ που κατά τον κ. Σκουρλέτη είναι «το πιο δημοκρατικό κόμμα». Μόνο που κάποιος πρέπει να του πει ότι κάνει καριέρα, ως βουλευτής, με τα λεφτά μας. Δεν πληρώνεται ως συνεπής Αριστερός, αμείβεται ως βουλευτής που έχει «απεριόριστο δικαίωμα λόγου και ψήφου» το οποίο πρέπει να το ασκεί, ειδικά όταν βλέπει ότι γίνεται «ρεσάλτο» στην περιουσία μας. Πληρώνεται αδρά από τον ελληνικό λαό για να προστατεύει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και όχι του κόμματος του.

Μην παρεξηγηθούμε. Είναι σωστή η απόφαση του κ. Σκουρλέτη να υπερψηφίσει την πώληση της ΔΕΗ, διότι με αυτή την κυβέρνηση σε τρεις μήνες η σημερινή τιμή της των 2,79 ευρώ θα φαντάζει βασιλική. Τούτοι εδώ είναι ικανοί να χρεοκοπήσουν την μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρα. Αλλά πάει πολύ να ζητούν τα ρέστα εκείνοι που την χαντάκωσαν. Νισάφι πια με αυτή την Αριστερή υποκρισία...




Αξίζει να θυμηθεί κανείς την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το καλοκαίρι του 2014, στο Αμύνταιο, από όπου χαρακτήριζε το ξεπούλημα της Δ.Ε.Η «εθνικό έγκλημα που πρέπει να αποτραπεί»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...