Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Οι πλούσιοι και φτωχοί της δήθεν Ε.Ε



Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, κάτω από το 75% του μέσου κοινοτικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ βρίσκονταν το 2015 ένδεκα ελληνικές περιφέρειες,  Στα κράτη-μέλη της ΕΕ, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ το 2015 κυμάνθηκε από 29% σε περιφέρεια της Βουλγαρίας το Λουξεμβούργο (264%), το Αμβούργο (206%)  οι Βρυξέλλες (205%) και 580% στο κέντρο του Λονδίνου,
Όσον αφορά την Ελλάδα, το 2015, το μέσο κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (εκπεφρασμένο σε όρους αγοραστικής δύναμης) διαμορφώθηκε στο 68% του μέσου κοινοτικού. Μόνο η Αττική (93% του κοινοτικού ΑΕΠ) και το Νότιο Αιγαίο (76%) κατέγραψαν κατά κεφαλήν ΑΕΠ άνω του 75% του κοινοτικού.
Το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα, το 2015 σημειώθηκε στις Περιφέρειες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στην Ήπειρο (48%). Ακολουθούν η Δυτική Ελλάδα (50%), η Θεσσαλία (51%), η Κεντρική Μακεδονία και το Βόρειο Αιγαίο (52%), η Πελοπόννησος (56%), η Στερεά Ελλάδα και η Κρήτη (58%), η Δυτική Μακεδονία και τα Ιόνια Νησιά (63%).
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι Περιφέρειες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Ήπειρος και η Δυτική Ελλάδα κατατάσσονται ανάμεσα στις 20 φτωχότερες περιφέρειες της ΕΕ.  
Ανάμεσα στις φτωχότερες περιφέρειες της ΕΕ βρίσκονται, επίσης, πέντε περιφέρειες της Βουλγαρίας και της Πολωνίας, τέσσερις περιφέρειες της Ρουμανίας, δύο της Ουγγαρίας και μία υπερπόντια περιφέρεια της Γαλλίας. Το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ σημειώνεται στο Σεβεροτσαπάτεν της Βουλγαρίας (29% του κοινοτικού).











ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ 2.500.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΗΣΕ Η ΝΤΟΡΑ ΣΤΗΝ...ΚΑΡΑΪΒΙΚΗ !!!  …Ενώ έχουν ήδη εντοπιστεί και ζητηθεί να επιστραφούν αλλά 10.000.000 δολάρια !!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φρενίτιδα με τις καρύδες στην Ελλάδα, λόγω Survivor -Οκταπλασιάστηκε η ζήτηση
Μακαρι να μας κοπανησει ο Τουρκομογγολος και να μας ισοπεδωσει να μας κανει χωραφι να μη μεινει τιποτα ορθιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...