Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Νιάου …νιάου ...βρε…γατόνια.



Το φάκελο Novartis ανοίγει  η κυριακάτικη δημοκρατία αποκαλύπτοντας συγκεκριμένα ντοκουμέντα που ήδη βρίσκονται υπό διερεύνηση για το πάρτι δισεκατομμυρίων με τα φάρμακα στη χώρα μας.
Για πρώτη φορά έρχονται στο φως έγγραφα με καταγγελίες που παρέμεναν θαμμένες για τις μεθοδεύσεις με τις οποίες σκευάσματα κυκλοφορούσαν επί χρόνια στην ελληνική αγορά -και συνεχίζουν να κυκλοφορούν- έως και 60 φορές πάνω από την πραγματική τιμή τους.

Για ένα και μόνο φάρμακο, από τα πιο γνωστά, η ετήσια επιβάρυνση για το ελληνικό δημόσιο ξεπερνά το 1 δις ευρώ όπως προκύπτει από την αλληλογραφία επιστημόνων με την πολιτεία η οποία μάλιστα διεξαγόταν πολύ πριν ξεσπάσει δημοσίως το σκάνδαλο και απλώς «ψιθυριζόταν» στους διαδρόμους. Εν έτει 2013 ακόμη, καταγγελλόταν ότι αν και το πραγματικό κόστος του δεν ξεπερνούσε τα 10-20 ευρώ, το φάρμακο αυτό είχε φθάσει να τιμολογείται σε μια «παραλλαγή» του με 1.900 ευρώ ανά δόση!

Σύμφωνα με τον Καθηγητή Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννη Λαδά , ο αριθμός των θεραπευομένων στον ελληνικό πληθυσμό με συναφείς παθήσεις ανέρχεται σε 150-200.000 άτομα. Δεδομένου ότι «καθένας θα χρειαστεί 6-12 ενέσεις ετησίως», το κόστος «πλησιάζει το εκπληκτικό ποσό του 1.000.000.000 ετησίως. Το αντίστοιχο κόστος του Avastin θα ήταν 5 ή το πολύ 7 εκατομμύρια ευρώ». Κάνοντας λόγο για «κολοσσιαίο σκάνδαλο εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων», επικαλείται και τον κορυφαίο Καθηγητή Οφθαλμολογίας στο Μαϊάμι των ΗΠΑ Rosenfeld ο οποίος έχει μιλήσει για «απάτη που διενεργείται από τις Φαρμακευτικές Εταιρείες με τη συνέργεια διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών». Ο Rosenfeld έχει δηλώσει επίσης ότι σε όποια χώρα δεν χορηγείται το φθηνό φάρμακο όπως και το ακριβό οι αρμόδιοι υπουργοί πρέπει να ελεγχθούν!

Ολόκληρο το ρεπορτάζ παρακάτω

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ της Novartis: Πώς φάρμακο 20€ έφτασε να πωλείται 1.900€!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...