Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Λίγο νερό ρε παιδιά...λίγο νερό.


Η φωτιά -εμπρησμός  έπληξε τον τουρισμό του νησιού καθώς αποχώρησαν αρκετοί επισκέπτες είχε σύμμαχο τον πολύ δυνατό αέρα που φυσούσε στην περιοχή και έφτασε τα 8 και 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματούχους περισσότεροι από 3.000 παραθεριστές εγκατέλειψαν το νησί την Κυριακή ενώ ακόμα μεγαλύτερη από την οικονομική, είναι και η περιβαλλοντική ζημιά καθώς κάηκε το 25% του νησιού.




Δεν μπορούμε όμως να μην ειρωνευτούμε το πως τα γαλάζια ΜΜΕ παρουσιάζουν μια πραγματικά μεγάλη φωτιά.
"Οριοθετήθηκε η φωτιά". Τι πάει να επί οριοθετήθηκε; Μήπως πως έκαψε τα πάντα και δεν έμεινε σχεδόν τίποτε άλλο να κάψει;
"Η φωτιά φαίνεται καλύτερα". Ναι. αφού έκανε την Ελαφόνησο στάχτη πήρε την κατάλληλη πόζα. Επιπλέον δεν είναι μόνο κόκκινη - πορτοκαλί, έχει και μια ελαφρώς γαλάζια απόχρωση. 
Οι παραπάνω τίτλοι θα ήταν πολύ διαφορετικοί αν τα ΜΜΕ δεν υποστήριζαν τη ΝΔ. Τότε θα μιλούσαν για "κρανίου τόπο", για "μεγάλη καταστροφή, που οδήγησε η ολιγωρία των αρχών" κλπ - κλπ.

Ο πρωθυπουργός στο μεταξύ κάνει τα μπάνια του στην Κρήτη. Ο προεκλογικός αγώνας έχει τελειώσει, οι εκλογές έγιναν, οι επόμενες κανονικά αργούν, επομένως δεν χρειάζεται να ντυθεί πυροσβέστης, να πάρει μια μάνικα, κι όπου βλέπει κάμερα να πετάει νερό.
Όμως τα ίδια ΜΜΕ για παλαιότερες φωτιές, απαιτούσαν την παρουσία του Πρωθυπουργού στο πύρινο μέτωπο. Δεν είναι κακή ιδέα, να πάνε οι κηφήνες κοντά στη φωτιά, αλλά το θέμα είναι να βρίσκονται αρκετά κοντά, ώστε να νιώσουν, γιατί δεν πρέπει να μας τσουρουφλίζουν με τις ανοησίες τους.
Προσωπικά πιστεύουμε  πως κανένας Πρωθυπουργός, κι ιδιαίτερα ο Κούλης, δεν πρέπει να ανακατεύεται στην κατάσβεση, γιατί πολύ απλά θα τα κάνει τρις χειρότερα.
Αλλά αν δεν είχαμε γαλάζια δικτατορία και λογοκρισία θα είχαμε τίτλους σαν αυτόν: Η χώρα καίγεται κι ο Κούλης μπανιαρίζεται. 



Δεν έχει εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση του Δημάρχου Λιαρού, που γλύτωσε τα ισόβια κι είναι έξω με αναστολή, για την παράνομη οικοπεδοποίηση της ίδιας περιοχής....
Η φωτιά μοιάζει να ήρθε στην κατάλληλη στιγμή, με την κατάλληλη κυβέρνηση
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...