Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Καίγονται Εύβοια, Βοιωτία, Θάσος, Ιωάννινα και Άρτα


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στην Εύβοια, η οποία καίει συμπαγές πευκόδασος Natura, που είναι καταφύγιό άγριας ζωής
Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή δεν μπορούν να προσφέρουν κάτι περισσότερο καθώς η φωτιά είναι σε δύσβατη περιοχή που δεν μπορούν να την πλησιάσουν.
Σε ότι αφορά τις ισχυρές εναέριες δυνάμεις, αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία κυρίως από τους πυκνούς καπνούς με συνέπεια να μην επιτρέπουν στους πιλότους να πλησιάσουν πολύ κοντά τις εστίες για καλύτερα αποτελέσματα. Για να περιορίσουν τη φωτιά στην Εύβοια επιχειρούν: 227 πυροσβέστες και 75 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Από αέρος κάνουν ρίψεις νερού έξι αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, ενώ ένα ακόμα ελικόπτερο συντονιστικό κατευθύνει τα εναέρια μέσα στα σημεία που πρέπει να ενεργήσουν.
Οι κάτοικοι στα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι έχουν ειδοποιηθεί να εκκενώσουν τα χωριά καθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει αρκετά στις συγκεκριμένες περιοχές.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πυκνοί καπνοί από το πευκόδασος εκτός του γεγονότος ότι έχουν καλύψει μια μεγάλη περιοχή στην Εύβοια και φτάνουν μέχρι την Αττική έχουν διασπορά ακόμη και στη Μαγνησία και τη Φθιώτιδα.
Μάλιστα το κέντρο της πυροσβεστικής υπηρεσίας δέχεται αρκετά τηλεφωνήματα για πιθανές νέες πυρκαγιές, οι οποίες όμως δεν είναι τίποτα άλλο, παρά οι μαύροι πυκνοί καπνοί από τη φωτιά στην Εύβοια.
Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη φωτιές:
Στην περιοχή Αγριλίτσα του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων στην Εύβοια,
Στην περιοχή Πρόδρομο του δήμου Θήβας στη Βοιωτία
Στο Πωγώνι Ιωαννίνων
Στη θέση Πλατύ στο Κομπότι της Άρτας.


Με δάκρυα στα μάτια φεύγουν από τα χωριά οι κάτοικοι στην Εύβοια.Τέσσερις οικισμοί εκκενώθηκαν. Εκκενώθηκε και τρίτο χωριό στην Εύβοια















Βίντεο με το χειρότερο σενάριο για την εξέλιξη της φωτιάς στην Εύβοια, δημοσιεύει το meteo.gr. Το βίντεο, που βασίζεται στο προγνωστικό σύστημα IRIS παρουσιάζει το χειρότερο δυνατό σενάριο για την εξέλιξη της φωτιάς στην Εύβοια, χωρίς ωστόσο - όπως διευκρινίζει- να λαμβάνει υπόψη του τις προσπάθειες πυρόσβεσης κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.
Σύμφωνα με αυτό το απευκταίο σενάριο, η φωτιά εξαπλώνεται και μάλιστα θα περάσει μέχρι και τα Ψαχνά, από την ανατολική τους πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...