Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Ευρωπέη...Μην πιέζεται άλλο την Τουρκία.....



...γιατί θα την κάνετε ...πρώτη στην Ευρώπη.

Στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Σμύρνη θα κατασκευαστεί το νέο εργοστάσιο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Bild. Η ίδια η εταιρία αναμένεται να ανακοινώσει την επίσημη απόφασή της στο τέλος του μήνα.
Στο νέο εργοστάσιο, όπου το ύψος της επένδυσης θα φθάσει σε υψηλό τριψήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ, θα δημιουργηθούν 2.000 θέσεις εργασίας και θα κατασκευάζονται τα επιτυχημένα μοντέλα Skoda Superb και VW Passat, προκειμένου να μειωθεί ο φόρτος εργασίας του εργοστασίου της Skoda στην Τσεχία.
Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, ο επικεφαλής της VW Χέρμπερτ Ντις έχει ήδη συναντηθεί με τον τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ενώ υπέρ της Τουρκίας φέρεται να έχει μεσολαβήσει και ο πρώην Καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος διατηρεί στενή σχέση με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν.
Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την Βild, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει πάρει το «πράσινο φως» από την Καγκελαρία, για οποιαδήποτε απόφαση η οποία θα συνδέει περισσότερο την Τουρκία με την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ. Και ένα εργοστάσιο της VW εκτιμάται ότι θα αποτελούσε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα, επισημαίνει η εφημερίδα.
Το νέο εργοστάσιο του VW Group στη Σμύρνη θα κατασκευάζει μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης των Volkswagen, Skoda και Seat, όπως τα Seat Ateca και Skoda Karoq, καλύπτοντας έτσι την αυξημένη ζήτηση. Το εργοστάσιο θα έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 300.000 – 350.000 μονάδων, με την κατασκευή του να κοστίζει 2 δισ. ευρώ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...