Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Χριστόφια είσαι για πολύ φτύσιμο



Οι ενδεχόμενες δυσκολίες που θα δημιουργούσε το «πράσινο φως» της κυπριακής κυβέρνησης για τον απόπλου των πλοίων με προορισμό τη Γάζα ήταν ο λόγος που την υποχρέωσε να εκδώσει απαγορευτικό διάταγμα, όπως εξήγησε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Τίτος Χριστοφίδης. Όπως επεσήμανε, η Κυπριακή Δημοκρατία δίνει αγώνα επιβίωσης και, επομένως, πρέπει να αποφεύγονται οποιεσδήποτε ενέργειες προκαλούν δυσκολίες, ακόμα και ζημιά σε αυτό τον αγώνα. Σύμφωνα με τον κ. Χριστοφίδη, η έκδοση του διατάγματος έγινε επειδή δεν εισακούστηκε παράκληση της κυβέρνησης προς τους οργανωτές του ταξιδιού «να αποφύγουν τη χρήση του εδάφους και των λιμανιών της Κυπριακής Δημοκρατίας ως αφετηρία ή ορμητήριο» Οι οργανωτές της επιχείρησης «Ένα καράβι για τη Γάζα» αποφάσισαν να αναβάλουν για το Σάββατο τον απόπλου των σκαφών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στα Παλαιστινιακά Εδάφη. «Αλλάξαμε δύο φορές τις συντεταγμένες, επειδή το Ισραήλ απείλησε να καταλάβει το τουρκικό πλοίο. Αποφασίσαμε επομένως να αναβάλουμε τη συγκέντρωση όλων των σκαφών» δήλωσε η Όντρεϊ Μπόμσι, εκ των διοργανωτών της επιχείρησης.

Επτά πλοία έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής στα διεθνή ύδατα, στα ανοιχτά της Κύπρου, με σκοπό να κατευθυνθούν προς τη Γάζα και να σπάσουν τον ισραηλινό αποκλεισμό των Παλαιστινιακών Εδαφών, παρά τις προειδοποιήσεις του Ισραήλ.

Ήδη από τις 18:30 το απόγευμα της Παρασκευής το ναυτικό του Ισραήλ βρίσκεται σε οπτική επαφή με μικρό αριθμό σκαφών τα οποία συμμετέχουν στο κονβόι με την ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα. Σύμφωνα με το στρατιωτικό ραδιόφωνο του Ισραήλ ο στόλος βρίσκεται ακόμα σε μεγάλη απόσταση από τα χωρικά ύδατα της Γάζας και οι εντολές που έχουν τα πολεμικά πλοία είναι να παρακολουθούν την πορεία αυτών και να μην εμπλακούν μέχρι νεωτέρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...