Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Μας «σερβίρουν» σύντομα νέα «φέτα» από το …σαλάμι του Δ.Ν.Τ



Θέλουν οι …τοκογλύφοι τα τρένα ,τις μεταφορές και …..σκλάβους, για να μας δώσουν το επόμενο πακέτο? Τη σταδιακή αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης αναμένεται να προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις ερχόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Financial Times Deutschland. Η Κομισιόν υποστηρίζει ότι μέχρι το 2060 το προσδόκιμο ζωής των Ευρωπαίων αναμένεται να αυξηθεί κατά επτά χρόνια και ισχυρίζεται ότι για να είναι βιώσιμα τα συνταξιοδοτικά ταμεία, το όριο συνταξιοδότησης πρέπει να ανέλθει στα 70 χρόνια.

Προ του ενδεχομένου να μην είναι σε θέση στα τέλη του χρόνου να εκπληρώσει βασικές της υποχρεώσεις, όπως η καταβολή μισθών και συντάξεων, βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, καθώς η υλοποίηση του μνημονίου που έχει συνυπογράψει με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κομισιόν- και αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων του δανείου- προχωρά με ρυθμό... χελώνας.
Αρμόδιες κοινοτικές πηγές εκφράζουν πλέον σοβαρή ανησυχία για την ύπαρξη ακόμη και πολιτικής βούλησης να προχωρήσουν οι δεσμεύσεις της Αθήνας, σημειώνοντας πως δεν εξηγείται διαφορετικά η στάση της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό. Όπως λένε, ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας δεν ζήτησε να γίνει καμία διαπραγμάτευση, ούτε απάντησε στην επιστολή της Κομισιόν που του εφιστούσε την προσοχή στις αποκλίσεις του σχεδίου του από τα οριζόμενα στο μνημόνιο- δήλωνε όμως δημοσίως ότι προσπαθεί για κάτι διαφορετικό από αυτό που έχει υπογραφεί! Μάλιστα, οι περίφημοι κοινοτικοί εμπειρογνώμονες που βρίσκονταν αυτήν την εβδομάδα στην Αθήνα είναι τεχνικού επιπέδου, κλιμάκιο κατώτερο του τομεακού διευθυντή κ. Ναγκουέιρε, με αρμοδιότητα απλώς την καταγραφή όλων των θεμάτων που αφορούν το μνημόνιο και καμιά αρμοδιότητα διαπραγμάτευσης. Καθυστερήσεις. «Φοβούμαστε ότι αυτό που γίνεται με το Ασφαλιστικό θα γίνεται- και γίνεται ήδη- σε μια σειρά από τομείς που χρήζουν επείγουσας δράσης, εάν πράγματι η Ελλάδα θέλει να βάλει σε τάξη τα δημοσιονομικά της και να επιστρέψει στις αγορές», έλεγαν απογοητευμένοι ανώτεροι κοινοτικοί. Και απαριθμούσαν χαρακτηριστικά ότι η ίδια καθυστέρηση παρατηρείται στον τομέα της αγοράς εργασίας- που επίσης θα έπρεπε να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου, με ρυθμίσεις στο ζήτημα των απολύσεων, του ποσού και του τρόπου καταβολής της απόλυσης, της τροποποίησης των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Σαφής είναι και η δέσμευση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση σχετικά με τον ΟΣΕ, επίσης, μέχρι το τέλος Ιουλίου. Παρ΄ όλα αυτά, στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο που έγινε την εβδομάδα που πέρασε για τις ιδιωτικοποιήσεις, ο αρμόδιος υπουργός κ. Ρέππας μίλησε γενικώς για παραχωρήσεις μακροχρόνιας εκμετάλλευσης, δείχνοντας σαφώς πως και στο ζήτημα του ΟΣΕ υπάρχει απροθυμία, όπως το ίδιο έχει παρατηρηθεί και στο ζήτημα της απελευθέρωσης των μεταφορών, κυρίως όσον αφορά τις άδειες για ιδιοκτήτες φορτηγών. Καθυστερήσεις βέβαια παρουσιάζονται και στην υπόθεση του εξορθολογισμού της λειτουργίας των νοσοκομείων, της ανά μήνα δημοσιοποίησης όλων των οικονομικών στοιχείων- περιλαμβανομένων των πεπραγμένων των δημοσίων επιχειρήσεων- και πάει λέγοντας.

TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...