Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Δείτε τι έκαναν οι φονιάδες εβραίοναζιστές

http://digitalship.shiptogaza.gr/

http://www.shiptogaza.gr/



Watch live streaming video from shiptogaza at livestream.com




Σε 19 ανέρχονται οι νεκροί και σε 26 οι τραυματίες μεταξύ των επιβατών του στολίσκου της Ελευθερίας που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και δέχθηκε επίθεση από ισραηλινούς κομάντος, μετέδωσε το κανάλι 10 της ισραηλινής τηλεόρασης.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν καταδίκασε τον θάνατο ακτιβιστών και δήλωσε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να διεξαχθεί πλήρης έρευνα. "Την υπερβολική χρήση βίας" από το Ισραήλ κατά του διεθνούς ανθρωπιστικού στολίσκου που κατευθυνόταν στη Γάζα καταδίκασε σήμερα ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ σε γραπτή δήλωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα στο Κάιρο.
"Ο πρόεδρος Μουμπάρακ καταδικάζει την υπερβολική και αδικαιολόγητη χρήση βίας από το Ισραήλ και την απώλεια αθώων ανθρώπινων ζωών", Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί "καταδίκασε τη χρήση δυσανάλογης βίας" από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εναντίον της διεθνούς ανθρωπιστικής νηοπομπής που κατευθυνόταν προς τη Γάζα και ζήτησε να "χυθεί άπλετο φως σε αυτή την τραγωδία".
Σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, ο Νικολά Σαρκοζί "εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τις τραγικές συνέπειες της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον του "Στολίσκου της Ελευθερίας" με προορισμό τη Γάζα".
Ο γάλλος πρόεδρος "καταδικάζει τη χρήση δυσανάλογης βίας και απευθύνει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων", προσθέτει η ανακοίνωση. "Πρέπει να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες της τραγωδίας αυτής, Η Ολλανδία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ζητήσει "εξηγήσεις" από τον πρεσβευτή του Ισραήλ για την επίθεση κατά του διεθνούς στολίσκου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας,

ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας Γενς Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε σήμερα "απαράδεκτη" την επίθεση του ισραηλινού στρατού στον φιλοπαλαιστινιακό στολίσκο και ζήτησε τη διεξαγωγή μιας ανεξάρτητης διεθνούς έρευνας.

Η 'Αγκυρα προειδοποίησε το Ισραήλ για "ανεπανόρθωτες συνέπειες" στις διμερείς σχέσεις και κάλεσε τον ισραηλινό πρεσβευτή στην Τουρκία για να του ζητήσει εξηγήσεις για την αιματηρή επιδρομή.
Επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα ακυρώσει τρεις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ σε διαμαρτυρία για την επιδρομή των ισραηλινών κομάντος στο διεθνή στολίσκο. "Δυσανάλογη" χαρακτήρισε την ισραηλινή επίθεση κατά της διεθνούς ανθρωπιστικής νηοπομπής για τη Γάζα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Ούλριχ Βίλχελμ,

Η Ιταλία δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι "καταδίκασε τη δολοφονία πολιτών" από τους Ισραηλινούς: "Καταδικάζω με τον πιο απόλυτο τρόπο τη δολοφονία πολιτών" δήλωσε ο κ. Φρατίνι στους δημοσιογράφους από τη Ρώμη,

Έντονη υπήρξε η αντίδραση της Δανίας, όπου η υπουργός Εξωτερικών Λένε Έσπερσεν κάλεσε για εξηγήσεις τον ισραηλινό πρεσβευτή στην Κοπεγχάγη.
"Οι πληροφορίες για την σύγκρουση αυτή είναι πολύ ανησυχητικές. Πρέπει να υπάρξει πλήρης διαφάνεια για το τι συνέβη.

Την τιμωρία του Ισραήλ από τη διεθνή κοινότητα ζήτησε ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας την έφοδο κατά πλοίων ακτιβιστών διεθνές έγκλημα και πράξη πειρατείας.
"Η κυβέρνηση του Ισραήλ πρέπει να κάτσει στο σκαμνί της διεθνούς δικαιοσύνης",

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...