Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Έπεσε το …τελεσίγραφο. Πάπαλα


«Ή κάνετε όσα έχετε συμφωνήσει για τη μείωση του ελλείμματος ή είστε μόνοι σας» ήταν το τελεσίγραφο που απηύθυναν η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου κατά την τηλεδιάσκεψη της περασμένης Τετάρτης. Την ίδια ώρα επενδυτικοί κύκλοι από το Λονδίνο αποτυπώνουν το κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται με την τρόικα και τις εξελίξεις στο Eurogroup της Παρασκευής, με την εξής φράση. « Ελλάδα, ώρα μηδέν». Με αυτή την έκφραση Τραπεζικοί και χρηματιστηριακοί παράγοντες από το City τονίζουν πως η Ελλάδα κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη παίζει το «τελευταίο της χαρτί» για το εάν θα πείσει την τρόικα ότι θα υλοποιηθούν οι στόχοι που προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Το σενάριο που συζητείται έντονα τις τελευταίες ώρες στα χρηματιστηριακά γραφεία του Λονδίνου είναι αυτό της εσωτερικής στάσης πληρωμών για κάποιες ημέρες. Και γιατί θα γίνει αυτό; Γιατί θα καθυστερήσει η εκταμίευση της 6ης δόσης, έως ότου η κυβέρνηση πραγματοποιήσει αυτά που έχει υποσχεθεί στην τρόικα. Δηλαδή απολύσεις στο δημόσιο και περαιτέρω μειώσεις στις κρατικές δαπάνες.

Οι τροϊκανοί εμφανίζονται αδιάλλακτοι σε αυτά που ζητούν και σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν διαμηνύσει στην Αθήνα πως ένα δεν «τρέξει» τις μεταρρυθμίσεις, δεν θα δώσουν το «πράσινο φως» για την απελευθέρωση της δόσης.

Μέσα σε αυτό τον πανικό μερικοί υπουργοί σπεύδουν να διαχωρίσουν την θέση τους θέτοντας Θέμα πρόωρων εκλογών .Είναι οι Κ. Σκανδαλίδης, Α. Λοβέρδος και Χ. Καστανίδης. Κάποιοι άλλοι παρακαλούν τον …αλλάχ, να κάνει καμιά… «εξυπνάδα» η Τουρκία, μήπως και γλυτώσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...