Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Άρχισε το σχέδιο «Treuhand'» για την Ελλάδα.


Διαβάζουμε στα προς ..ηλιθίους ρεπορτάζ-ανάγνωσμα πως …

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση WirtschaftsWoche (WiWo), το σχέδιο προβλέπει άμεση μείωση του χρέους της Ελλάδας στο 90% του AΕΠ με τη δημιουργία εταιρείας καταπιστευτικής διαχείρισης 'Treuhand' (Τρόιχαντ), υπό τον έλεγχο της ευρωζώνης, για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα, η οποία θα κάνει αυτό που έκανε η Δυτική Γερμανία στην ηττημένη γεωστρατηγικά-πολιτικά Ανατολική Γερμανία.

Στην διαχείριση αυτής της εταιρείας θα περιέλθουν οι προς ιδιωτικοποίηση φορείς και περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού Δημοσίου. Δηλαδή οι ξένοι θα αναλάβουν να πουλήσουν την ελληνική δημόσια περιουσία.

Η εταιρεία Roland Berger υπολογίζει την αξία τους στα 125 δισ. ευρώ. Προτείνει να διατεθούν τα 60 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδας προς τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης και το υπόλοιπο να το αναλάβει ο μηχανισμός στήριξης, EFSF. Με τον τρόπο αυτό το χρέος της Ελλάδας "θα μειώνονταν από το 145% στο 90% του ΑΕΠ" δήλωσε στη WiWo ο διευθυντής της Roland Berger, Μάρτιν Βίτι.

Όλα καλά και ..ωραία αλλά κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να αναφέρει σε τι συνίσταται η λέξη «Τρόιχαντ» που την βάζουν στην ζωή μας. Πολύ θα νομίζουν είναι ίδρυμα εθνικής σωτηρίας. Το « σχέδιο Treuhand» είναι το πιο ισχυρό εργαλείο για τις επιχειρήσεις στον κόσμο της παγκοσμιοποίησης σήμερα. Είναι το κλειδί που λείπει, την αναμόρφωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος στον κόσμο αν και ελάχιστοι έχουν ποτέ ακούσει για αυτό. Είναι ένα εμπορικό μυστικό της ελίτ Ευρωπαίων δικηγόρων, και ισχυρών τραπεζικών συμφερόντων για την δημιουργία μιας σκιώδους οικονομίας και τραπεζικό εργαλείο που διευκολύνει την κίνηση των χρημάτων προς τους φορολογικούς παραδείσους. Από τις διασωστικές τράπεζες για να αυξάνουν την αξία για τους μετόχους τους και να εξαφανίζουν τα συνταξιοδοτικά ταμεία. Με ένα «καλυμμένο» Treuhand μπορείτε να ασκήσετε ανώνυμα πλήρη οικονομικά δικαιώματα στις εμπορικές αγορές σε όλο τον κόσμο κρύβοντας περιουσιακά στοιχεία και τα χρήματα από τους μετόχους και τη φορολογία ίδια. Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι οι αμερικανικές εταιρείες χρησιμοποιούν κρυφά Treuhand για να κρύψουν το πεδίο των οικονομικών τους δραστηριοτήτων για παράδειγμα η περιβόητη Halliburton. Η δύναμη της παγκοσμιοποίησης έχει προχωρήσει πέραν των ευρωπαϊκών συνόρων και εργάζεται απαρατήρητα στο εσωτερικό της καπιταλιστικής ελεύθερης αγοράς.

Λοιπόν «Τρόιχαντ» λέγεται και η εμπιστοσύνη, στα γερμανικά. Η Τρόιχαντ, ή το Τρόιχαντ, είναι το ίδρυμα που κλήθηκε να διαχειριστεί την αποκρατικοποίηση - ιδιωτικοποίηση των κρατικών επιχειρήσεων και της κρατικής περιουσίας της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας, έπειτα από την ενοποίηση της Γερμανίας το 1990, μετά την Πτώση του Τείχους και είναι συνώνυμο με το μεγαλύτερο ξεπούλημα – διάλυση μιας χώρας. Το Τρόιχαντ, δηλαδή, σε ελεύθερη μετάφραση, το Ταμείο Αξιοποίησης Γερμανικής Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, που ιδρύθηκε από τον κ. Κολ «για τη μαζική εκποίηση της δημόσιας περιουσίας της προσαρτημένης Γερμανικής Λαϊκής Δημοκρατίας».

Για την ιστορία Το Τreuhandanstalt αποδίδεται από κάποιους και ως «ίδρυμα καταπιστευτικής διαχείρισης», πρόκειται, δηλαδή, για μια οργάνωση δημοσίου δικαίου. Την 1η Ιουλίου 1990, έμπαινε σε εφαρμογή ο στόχος της «Τροϊχαντάνσταλτ»: Η ιδιωτικοποίηση της κρατικής περιουσίας της πρώην Ανατολικής Γερμανίας. Βασικό σλόγκαν της; «Η καλύτερη εξυγίανση μιας επιχείρησης, είναι η ιδιωτικοποίησή της». Πράγματι, «εξυγίανε» 8.500 κρατικές επιχειρήσεις.

Μόνο που ενώ η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής ..απεβίωσε. Από θανάτους; Όσους θες. Από ζωντανούς νεκρούς, τους ανέργους, τα νέα ζόμπι των σύγχρονων πόλεων, μέχρι πραγματικούς, αληθινούς νεκρούς. Για παράδειγμα, ο πρώτος πρόεδρος του Τρόιχαντ (Ντέτλεφ Ροβέντερ) δολοφονήθηκε επίσημα από τρομοκρατικό χτύπημα. Ανεπίσημα, όμως, τον έφαγε το οργανωμένο έγκλημα, το οποίο είχε αναπτύξει στενότατες σχέσεις με το συγκεκριμένο ίδρυμα, σύμφωνα με κακές γλώσσες που γνώριζαν. Επίσης, το συγκεκριμένο Ταμείο - που αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα της Γερμανίας. Οι εταιρείες που ενσωματώθηκαν στο ταμείο, στην εταιρεία που λέγεται Τρόιχαντ, είχαν 4,5 εκατομμύρια εργαζομένους το 1990 και 1.5 εκατομμύριο το 1994. Δηλαδή, απολύθηκαν τότε 3 εκ. εργάτες. Και ποιος θα μπορούσε να αντιδράσει; Η Τρόιχαντ βρισκόταν υπό καθεστώς νοµικής προστασίας. Η αξία των προς πώληση ακινήτων και εταιρειών είχε τότε υπολογισθεί, αρχικώς, σε κάτι μεταξύ 200 και 600 δισ. μάρκων. Εν τέλει, δε, συγκεντρώθηκαν μόνο κάπου 45 δισ. μάρκα. Να ειπωθεί εδώ, ομοίως, ότι, όταν διαλύθηκε η εν λόγω εταιρεία, η ίδια άφησε πίσω περίπου 270 δισ. μάρκα (περίπου 135 δισ. ευρώ), ως παθητικό, τα οποία φυσικά κάλυψαν, στη συνέχεια, οι γερμανοί φορολογούμενοι. Πάρα πολλές επιχειρήσεις, είτε πουλήθηκαν σε εξευτελιστικές τιμές, είτε πουλήθηκαν έναντι ενός (1) μάρκου! Για παράδειγμα, την εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Robotron την έκλεισαν και απέλυσαν 12.000 εργαζομένους. Μέσα σε µία ηµέρα. Η Τreuhandanstalt είναι ο ορισμός του ξεπουλήματος για όσα-όσα. Θυμίζουμε την περίπτωση της επιχείρησης WBB, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής εγκαταστάσεων θέρμανσης στη Γερμανία, με αξία που υπολογιζόταν στα 160 εκατ. μάρκα. Δια χειρός Τρόιχαντ πουλήθηκε μόλις για δύο εκατ. μάρκα, στον δυτικογερμανό επιχειρηματία Μίχαελ Ρότμαν. Αυτός απέλυσε τους 1.200 εργαζομένους, έκλεισε την επιχείρηση, πούλησε τα ακίνητά της για 150 εκατ. μάρκα και έφυγε με τα χρήματα στο εξωτερικό. Ύστερα από 14 χρόνια ο Ρότμαν καταδικάστηκε - το 2009 - για απιστία, σε τρία χρόνια φυλάκιση. Και δεν ήταν μόνος. Περισσότερες από 4.000 δίκες έγιναν για κακοδιαχείριση.

Αυτό το μοντέλο της ανατολικογερμανικής Τreuhand είναι που θέλουν να μας πλασάρουν υπό τον κωδικό «Τρόιχαντ για την Ελλάδα » η για να μην καταλαβαίνουν οι χαχόλοι, εταιρεία καταπιστευτικής διαχείρισης 'Treuhand' (Τρόιχαντ) των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, υπό τον έλεγχο της Ευρωζώνης. Δηλαδή την αποκρατικοποίηση και ξεπούλημα αντί πινακίου φακής της περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου, στα καιροφυλακτούντα τρωκτικά τους έτσι όπως το απαιτούν τώρα η τρόικα και οι διεθνείς αγορές».

TREUHAND ΣΤΑΖΙ και ΤΑΜΕΙΟ-TREUHAND A.E. ή ΕΛΛΑΔΑ TREUHAND S.A.?

Μελέτη Treuhand για Εθνική Άμυνα: Πωλείται αντί 11 δισ. ευρώ

Ο Γιούνκερ, η Treuhand, η “Στάζι” και ο … Κόκκαλης |

"Κρυφό χρήμα, των καλυμμένων επιχειρήσεων» (άρθρο αναφέρεται στις ΗΠΑ σήμερα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...