Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Να ρωτήσουμε όμως πρώτα, τους συνιδιοκτήτες …Τούρκους, και… βλέπουμε.


Στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια κυμαίνεται, σύμφωνα με υπολογισμούς, η ενδεικτική αξία του κοιτάσματος φυσικού αερίου που εντοπίστηκε στο οικόπεδο 12 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου και άμεσα θα είναι τα οφέλη.

Η Υπουργός Εμπορίου Πραξούλα Αντωνιάδου, μιλώντας στο χθεσινό κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, είπε ότι μπορούμε να μιλάμε για 100 δισεκατομμύρια δολάρια επί δύο κάθε φορά, και επί 13 που είναι τα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ.

Σε ό,τι αφορά τις ενεργειακές ανάγκες της Κύπρου, η κυρία Αντωνιάδου είπε ότι η ποσότητα αυτή τις καλύπτει για 210 χρόνια.

Ρώσοι και Ισραηλινοί ζήτησαν επίσημα να ξεκινήσουν ΆΜΕΣΑ γεωτρήσεις στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, εντοπισμού υδρογονανθράκων, χωρίς να περιμένουν τα χρονοβόρα αποτελέσματα των ερευνών του ΥΠΕΚΑ, αφού όπως ισχυρίζονται, "Γνωρίζουν πολύ καλά που υπάρχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο». «Δεν χρειαζόμαστε πρόσθετα στοιχεία για να ξεκινήσουν άμεσα οι έρευνες» δήλωσαν τόσο η Gazprom και η Rosneft, όσο και η ισραηλινή Delek, αφού έχουν βεβαιωθεί για την ύπαρξη τεράστιων κοιτασμάτων και θεωρούν ότι από την στιγμή που αναλαμβάνουν αυτές το ρίσκο της γεώτρησης σε σημεία που θα επιλέξουν αυτές, δεν υπάρχει κανένας λόγος από την ελληνική κυβέρνηση να μην δώσει το «πράσινο φως» για να προχωρήσουν άμεσα σε δοκιμαστικές γεωτρήσεις.

«Δεν καταλαβαίνουμε τι σας κοστίζει να προχωρήσουμε με δικές μας δαπάνες σε άμεση γεώτρηση στα σημεία που εμείς θεωρούμε ότι υπάρχουν κοιτάσματα. Αν αποτύχουμε δεν σας κοστίζει τίποτα, ίσα-ίσα που θα περιοριστούν οι προς έρευνα περιοχές. Αλλά αν πετύχουμε, εμείς θα έχουμε μερίδιο σε ένα ακόμα κοίτασμα από τα δεκάδες μεγάλα κοιτάσματα που αξιοποιούμε σε όλο τον πλανήτη. Εσείς όμως θα σωθείτε. Σε μερικούς μήνες μπορεί να σας αρπάξουν το κοίτασμα για πενταροδεκάρες. Αν μέχρι τον Μάρτιο βρεθούν αυτά που υπολογίζουμε, αλλάζουν πολλά πράγματα στην τύχη της Ελλάδας»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...