Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Στο τέλος θα τον κάνουν ….ήρωα. Ξεκινά απεργία πείνας για συμπαράσταση ο ….ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ.



Έχουν ξεπεράσει τους 2000 οι συγκεντρωμένοι για να διαμαρτυρηθούν για τις τελευταίες εξελίξεις που οδηγούν στην προφυλάκιση του Εφραίμ! Κρατώντας κεριά και με ταμπέλες, πολλοί ήταν οι πιστοί που θέλησαν να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το Εφετείο. Όταν έφθασε το αυτοκίνητο που μετέφερε τον Εφραίμ, το συγκεντρωμένο πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Οι αρχές δεν περίμεναν τέτοια κοσμοσυρροή, και έστειλαν τα ΜΑΤ! Αν είναι δυνατόν! Εκτός εάν το σχέδιο ανωμαλίας που θέλουν να δημιουργήσουν, περιλαμβάνει και σκηνοθεσία ματωμένων ράσων… Μετά το Εφετείο, ο ηγούμενος θα μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ, ενώ νωρίς το πρωί θα οδηγηθεί στις Φυλακές Κορυδαλλού. Το πρωί εκτός απροόπτου αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές όπου και εκτιμάται ότι θα κρατηθεί σε πτέρυγα -Ε- στην οποία είναι κρατούμενοι κυρίως για οικονομικά εγκλήματα και πάντως όχι για σοβαρές πράξεις βίας.

Ο Εφραίμ βαρύνεται με τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε απάτη, σε απιστία και σε ψευδείς βεβαιώσεις καθώς και με νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Οι κατηγορίες είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις που προβλέπονται στο νόμο «περί καταχραστών του Δημοσίου» και ορίζουν σε περίπτωση καταδίκης ποινή ακόμη και ισόβιας κάθειρξης. Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ο μοναχός Αρσένιος, συνεργάτης του Εφραίμ στην υπόθεση των ανταλλαγών, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων μετά την απολογία του.

Η υπόθεση του Βατοπεδίου, για την οποία κατηγορούνται συνολικά 32 πρόσωπα, ξεκίνησε να ερευνάται από την Δικαιοσύνη τον Σεπτέμβριο του 2008 μετά από παραγγελία του τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδά . Η διερεύνηση της υπόθεσής «κόστισε» τη θέση δύο Εισαγγελέων Εφετών ο οποίοι παραιτήθηκαν από το Σώμα όταν έκριναν πως η δικογραφία έπρεπε να διαβιβαστεί στην Βουλή λόγω εμπλοκής πολιτικών προσώπων, αλλά δεν έγινε δεκτή η άποψη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...