Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Όλοι οι ..καλοί χωρούν στην… ανατ. Μεσόγειο



O Αμερικανός αρχηγός του μικτού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Martin Dempsey, μετά τις αντίστοιχες δηλώσεις του πρώην επικεφαλής της CIA, Phillip Giraldi, ξεκαθάρισε και αυτός ότι, σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν φτάσει σε ένα σημείο από άποψη προετοιμασίας ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα, να διεξάγουν επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν, εάν και όποτε αυτό απαιτηθεί.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Leon Panetta έκανε σαφές πως η κόκκινη γραμμή για τη χώρα του και το Ισραήλ, είναι μην αποκτήσει πυρηνικά όπλα το Ιράν, και οι πρόσφατες δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ, που πριν 10 ημέρες δήλωσε ευθαρσώς πως με την περίπτωση του Ιράν χάνουμε χρόνο και γενικότερα Ισραήλ και ΗΠΑ έχουν ήδη καθυστερήσει πολύ, κάνουν την ρωσική αρκούδα να απαντήσει αποστέλλοντας τον στόλο της στην Μεσόγειο, ανοικτα της Συρίας. Το Ισραήλ πιέζει να αναλάβει δράση από κοινού με τις ΗΠΑ, γιατί εκτιμά, πως μετά την αποχώρηση των Αμερικανικών στρατευμάτων από το
Ιράκ θα αναβαθμισθεί σε μεγάλο βαθμό από τις ΗΠΑ ο ρόλος της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή.!!!! Πρέπει όλα να ολοκληρωθούν πριν την εκλογή του Πούτιν στη Ρωσική Προεδρία στις εκλογές τις 4 Μαρτίου 2012, γιατί μετά την εκλογή του κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει το πώς θα αντιδράσει. Για αυτό άρχισαν και οι στημένες διαδηλώσεις – διαμαρτυρίες στην Μόσχα, δήθεν για το εκλογικό αποτέλεσμα. Ας κρατήσουμε αυτήν την ημερομηνία τις 4 Μαρτίου 2012, διότι ότι είναι να συμβεί, θα συμβεί πρίν απο αυτήν. Το "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" μαζί με συνολικά 9 σκάφη του Βόρειου Στόλου και του Στόλου της Μαύρης Θαλασσας, αλλά και ένα ή δύο υποβρύχια να το προστατεύουν υποβρυχίως αποτελεί την σημαντικότερη δύναμη της Ρωσίας που έχει εμφανιστεί στην περιοχή από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Η ρωσική αρμάδα, μεταφέρει εκτός από τα Su-33, τα Su-25 κλπ και ικανό αριθμό πυρηνικών όπλων. Τα πυρηνικά όπλα είναι κεφαλές των 200 kt. που μπορούν να μεταφερθούν σε βλήματα μακρού βεληνεκούς αέρος-επιφανείας των Su-33 και κεφαλές των 500 kt. στα βλήματα επιφανείας-επιφανείας του αεροπλανοφόρου. Στην ρωσική αρμάδα έχει προστεθεί και ένα αποβατικό σκάφος με έτοιμους για δράση Ρώσους Πεζοναύτες και σημαντική δύναμη ΤΟΜΑ. Οι πιλότοι της αεροπορίας του ρωσικού αεροπλανοφόρου-καταδρομικού «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» έκαναν εκπαιδευτικές μαχητικές πτήσεις στην περιοχή του Βορειοανατολικού Ατλαντικού ωκεανού, και την επαγγελματική τους τέχνη τελειοποιούν επίσης και τα πληρώματα των ελικοπτέρων, τα οποία δεν εξορμούν μόνο από το αεροπλανοφόρο-καταδρομικό, αλλά και από άλλα σκάφη συνοδείας, το μεγάλο ανθυποβρυχιακό σκάφος «Ναύαρχος Τσαμπανένκο» και το σκάφος της ακτοφυλακής «Γιαροσλάβ Μούντρι». Η ρωσική ναυτική ηγεσία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη συγκεκριμένη αποστολή, όπως αποκαλύπτει και η συμμετοχή στις ασκήσεις του αρχηγού του ρωσικού Επιτελείου Ναυτικού, ναυάρχου Βλαντίμιρ Βισότσκι.
Μετά την παρουσία του ρωσικού αεροπλανοφόρου "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" και την παραμονή του στο Καστελόριζο που έφερε αμηχανία στους Τούρκους, εχει καταφτάσει στην περιοχή για συνδρομή του 6ου Στόλου των ΗΠΑ και το γνωστό αεροπλανοφόρο "Εντερπραιζ". Ήταν αδύνατον βέβαια, και η Γαλλία να παραμείνει εκτός παιχνιδιού, μιας και η Γαλλική “Beicip” είναι από τις πρώτες εταιρίες που ερεύνησαν το Αιγαίο για πετρέλαια ενώ μεγάλο ενδιαφέρον δείχνει αυτή την περίοδο και η “Total” και έτσι προς το τέλος της εβδομάδας καταπλέει στο Αιγαίο το θηριώδες Γαλλικό αεροπλανοφόρο "Τσάρλς ντε Γκωλ" το οποίο θα συμμετάσχει σε στρατιωτικά γυμνάσια με το σύνολο της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

της μαλακιας το αναγνωσμα.Γαμω τις αναλυσεις για πνευματικα αναπηρους και τον περισο εννοειται.χου Χα χου.γεια σου ρε ιχνος ανεκδιηγητο της πουτσας site.........

Ανώνυμος είπε...

ante re gamisoy vromokoymoyna

Ανώνυμος είπε...

Ιχνος γιατί αναπαράγεις τις ρωσσολατρικές αναρτήσεις του Γκουριώτη ? Αυτός υα παίρνει απο την ROSOBORONOEXPORT εσύ τι οφελος εχεις ?
Οσο για το "θηριώδεες Γαλλικό αεροπλανοφόρο" ενα καρυδότσουφλο της π...... είναι με καμμιά εικοσαριά αεροσκάφη... Ασε οτι κάθε ενα - δυο μήνες πάει για σέρβις στο συγκρότημα ισχύος !

Ανώνυμος είπε...

GIATI ETSI MAS GOYSTARI ANTE GAMISOY TORA

Ixnos είπε...

Βρείτε τα πρώτα μεταξύ σας κυριοι ...ταμπελατζήδες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...